ΤΟΠΙΚΑ

Από την εκπαίδευση στο ψαλτήρι

από-την-εκπαίδευση-στο-ψαλτήρι-238120

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για την τοπική Εκκλησία και την τοπική κοινωνία η χειροθεσία του εκλεκτού παλαίμαχου εκπαιδευτικού, π. λυκειάρχη, φιλολόγου Αλέξανδρου Δημητρόπουλου σε αναγνώστη, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Η χειροθεσία του κ. Δημητρόπουλου πραγματοποιήθηκε προχθές, στον ιερό ναό Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, με τον κ. Ιγνάτιο να υπογραμμίζει ότι χειροθετεί σε αναγνώστη ένα εκλεκτό μέλος της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, ο οποίος υπήρξε «ψυχή» της περίφημης Βολιώτικης Χορωδίας, επί σειρά ετών, ενώ αποτελεί, παράλληλα, σημαίνον στέλεχος του φορέα πολιτισμού της τοπικής Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός».

Ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε την αείμνηστη σύζυγο του Αλέξανδρου Δημητρόπουλου, Αννα Αϊβαζόγλου, την αξέχαστη πρόεδρο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών «Ιωνες», «μαζί με την οποία προσέφεραν μεγάλο έργο στη διατήρηση του πολιτισμού και της ιστορίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Όνειρό του ήταν να γίνει αναγνώστης, άλλωστε επί σειρά ετών διακονεί στα αναλόγια της Ευαγγελιστρίας. Εχει προσφέρει πολλά στην Εκκλησία μας και θα προσφέρει και πάλι, γιατί τον θέλουμε κοντά μας, να διδάσκει με την παρουσία του και τον τρόπο της ζωής του».

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, επίσης, στη μορφή του Ιωσήφ, «ο οποίος συμμετέχει στην ανατροφή του Ιησού, παραμένει, όμως, πάντοτε στην σκιά του Κυρίου και της Παναγίας, διατηρώντας την μοναδικότητά του», υπογραμμίζοντας ότι «ο καθένας μας καλείται να βιώσει μυστήρια του Θεού εν σιωπή και ταπεινώσει. Καλούμαστε να αναγνωρίσουμε το θέλημα του Θεού στη ζωή μας, αρκεί να έχουμε την πνευματικότητα και την καθαρότητα της καρδιάς που διέθετε ο Ιωσήφ».

Με τη σεμνότητα και ταπεινότητα που τον χαρακτηρίζουν, δέχτηκε τη «μεγάλη τιμή», όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Δημητρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «είναι μια επισημοποίηση, κατά κάποιον τρόπο, της υπηρεσίας μου στο αναλόγιο του ψάλτη». Με μακρά εθελοντική προφορά στην Εκκλησία, στο αναλόγιο του ιεροψάλτη, ο ίδιος έχει σπουδάσει Βυζαντινή Μουσική και δηλώνει «ευτυχής και συγκινημένος» για την αναγνώριση της προσφοράς του στην τοπική Εκκλησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου