ΤΟΠΙΚΑ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Σημάδι παρακμής η ακραία ενεργειακή φτώχεια

νεολαία-συριζα-σημάδι-παρακμής-η-ακρα-238411

Για απραξία της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια της ενέργειας που πλήττει την πλειονότητα των πολιτών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόλου.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Βόλου χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη και ως σημάδι παρακμής την ακραία ενεργειακή φτώχεια και καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα οικονομικής στήριξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Αυτές τις κρύες ημέρες του χειμώνα, οι συνάνθρωποί μας αναζητούν τρόπους να ζεσταθούν.

Μέσα στο κύμα πρωτοφανούς ακρίβειας, με τις τιμές της ενέργειας να έχουν ξεπεράσει κάθε λογικό όριο, η θέρμανση δεν είναι αυτονόητη για τους περισσότερους.

Πλέον σημειώνονται, σχεδόν καθημερινά, τραγικά περιστατικά, όπως ο θάνατος του ηλικιωμένου ζευγαριού στο Ηράκλειο που έφυγε ενώ προσπαθούσε να ζεσταθεί με μαγκάλι και με τον 37χρονο στο Ίλιον που απανθρακώθηκε από ηλεκτρική κουβέρτα.

Χαρακτηριστικό δε είναι ότι στην Μαγνησία τις τελευταίες 15 ημέρες χάσαμε δύο συνανθρώπους μας από αναθυμιάσεις οι οποίες προκλήθηκαν στην προσπάθεια τους να θερμανθούν.

Η ακραία ενεργειακή φτώχεια είναι σημάδι παρακμής και φαινόμενο απαράδεκτο.

Η κυβέρνηση επέλεξε να σταθεί άπραγη μπροστά στην ακρίβεια που πλήττει την πλειονότητα της κοινωνίας και να την καταδικάσει για ακόμα μια χρονιά να περάσει τον χειμώνα χωρίς τα στοιχειώδη.

Έστω και τώρα, οφείλει να λάβει μέτρα οικονομικής στήριξης. Ακόμα και στο ανάλγητο νεοφιλελεύθερο σύμπαν που ζει ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, κάπου θα υπάρχει μια στάλα συνείδησης και πολιτικής υπευθυνότητας.

Να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου