ΤΟΠΙΚΑ

Αντιμέτωποι με ποινή απόλυσης δύο υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ

αντιμέτωποι-με-ποινή-απόλυσης-δύο-υπά-235176

Φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διπλής λαθροχειρίας στα ταμεία της επιχείρησης – Την Τετάρτη το πόρισμα υπηρεσιακών ευθυνών για την ΕΡΓΗΛ

Αντιμέτωποι με την ποινή της απόλυσης, βρίσκονται δύο υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ, που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση διπλής λαθροχειρίας στα ταμεία της επιχείρησης που αποκαλύφθηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο από το δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, μετά από έφοδό του στην ταμειακή υπηρεσία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η έρευνα ολοκληρώθηκε, το πόρισμα βγήκε και η ετυμηγορία είναι μία: απόλυση για τους δύο υπαλλήλους οι οποίοι πάντως έχουν κάνει ένσταση επί της ποινής. Ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων ήδη παρουσιάστηκε μαζί με το δικηγόρο του ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ και ζήτησε να μην εφαρμοστεί η ποινή. Ο δεύτερος αναμένεται να υποβάλλει αντίστοιχο αίτημα, την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, στις 12:30 το μεσημέρι.

Την εισήγηση της τριμελούς εξεταστικής επιτροπής για την απόλυση των δύο υπαλλήλων θα κληθεί είτε να επικυρώσει είτε να αλλάξει το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο, αφού ακούσει όλες τις πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπάλληλοι που έχουν παραδεχθεί «λαθροχειρία» στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, δεν πέρασαν από πειθαρχικό συμβούλιο.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από έφοδο του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, στην ταμειακή υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ. Δύο υπάλληλοι βρέθηκαν στο προσκήνιο. Πρόκειται για εργαζόμενους που φέρονται να άπλωναν χέρι στα ταμεία της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να υπάρχει ταμειακό έλλειμμα ύψους άνω των 7.000 ευρώ.

Οπως είχε αποκαλύψει ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων εισέπραττε μεγάλους λογαριασμούς άνω των 1.000 ευρώ από επιχειρήσεις ή ομίλους πολυκατοικιών, παρείχε αποδείξεις πληρωμής, στη συνέχεια όμως μέσω κωδικού έκανε αντιλογισμό (ακύρωση της πληρωμής) και τα χρήματα ήταν σαν να μην είχαν εισπραχθεί ποτέ.

Πάνω από 1.600 ακυρώσεις έγιναν μετά το 2013, σύμφωνα με τον κ. Μπέο, ο οποίος είχε προαναγγείλει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο διάστημα και με τι ποσά ακολουθούνταν η συγκεκριμένη τακτική και αν υπάρχει ζημία της εταιρείας ή πρόκειται για επιπόλαιη πράξη.

Την έρευνα ανέλαβε τριμελής εξεταστική επιτροπή, που παρέδωσε πρόσφατα το πόρισμά της στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

Οι δύο υπάλληλοι έχουν κάνει ένσταση κατά της ποινής της απόλυσης.

Για την ΕΡΓΗΛ

Επί τάπητος στη συνεδρίαση της Τετάρτης θα τεθεί και το πόρισμα που συνέταξε επιτροπή για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τεκμηριώθηκαν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος τουλάχιστον δύο υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, που φέρονται να μην παρακολούθησαν σωστά το έργο επέκτασης και βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο, με αποτέλεσμα η ΕΡΓΗΛ να αξιώνει σήμερα από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, ποσό ύψους 9 εκ. ευρώ. Παρά το απαλλακτικό βούλευμα, οι υπάλληλοι θα παραπεμφθούν πιθανότατα στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που επισείουν βαρύτατες ποινές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου