ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοινώθηκαν απολύσεις στη Sovel Αλμυρού

ανακοινώθηκαν-απολύσεις-στη-sovel-αλμυρο-402567

Ντόμινο και σε άλλες επιχειρήσεις φοβούνται τα συνδικάτα από Σεπτέμβριο, εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης

Στην απόλυση αρκετών εργαζομένων προχώρησε η SOVEL. Ο αριθμός των απολύσεων μέχρι αργά χθες το βράδυ παρέμενε συγκεχυμένος, καθώς στο εργοστάσιο δεν λειτουργεί σωματείο, όμως οι πληροφορίες ανέφεραν για περίπου δεκαπέντε άτομα προσωπικό από διάφορα τμήματα, όπως το χημείο, την αποθήκη και άλλους τομείς της παραγωγής. Οι δυσάρεστες εξελίξεις έχουν ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των εργαζομένων, καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται για τις πρώτες απώλειες εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης. Ντόμινο φοβούνται από το Σεπτέμβριο τα συνδικάτα και μόλις η παραγωγική διαδικασία μπει σε κανονικούς ρυθμούς.

Το προσωπικό του εργοστασίου που λειτουργεί στον Αλμυρό ενημερώθηκε χθες για απολύσεις και η δυσάρεστη πληροφορία όπως ήταν φυσικό «ταξίδεψε» από στόμα σε στόμα αμέσως, προκαλώντας έντονη ανησυχία, καθώς γίνεται σε μία περίοδο που η παραγωγική διαδικασία βρίσκεται σε κάμψη σε όλες τις επιχειρήσεις και οι επιπτώσεις της τραπεζικής αργίας και των περιορισμών που έχουν επιβάλλει τα capital controls δεν έχουν ακόμη καταγραφεί στο σύνολό τους.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της Σιδενόρ Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε. στην οποία ανήκει και η ΣΟΒΕΛ στον Αλμυρό, από την Viohalco SA, ενέκριναν οι μέτοχοι της εισηγμένης κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων τους.

Η διασυνοριακή συγχώνευση -σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία- εξυπηρετεί την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης και μακροπρόθεσμης υποστήριξης με κεφάλαια εξωτερικού των εργοστασίων παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Τα νέα κεφάλαια -σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες- που θα εισρεύσουν με τη συγχώνευση θα απεγκλωβίσουν κρίσιμο, ανενεργό, παραγωγικό δυναμικό, θα τονώσουν την εξαγωγική δραστηριότητα και θα ευνοήσουν τη διατήρηση και την αύξηση των υφισταμένων θέσεων εργασίας και απασχόλησης στον Αλμυρό και στη Θεσσαλονίκη.

Προερχόμενα πρωτίστως από υφιστάμενα διαθέσιμα της απορροφώσας Viohalco, τα κεφάλαια θα ανέλθουν σε μια πρώτη φάση σε 25 εκατ. ευρώ και θα επενδυθούν στα δύο εργοστάσια μέσω αυξήσεων κεφαλαίου που θα γίνουν στις χαλυβουργικές εταιρίες της Σιδενόρ Συμμετοχών «Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα ΑΕ» και «Sovel Ελληνική Εταιρία Επεξεργασίας Χάλυβος ΑΕ», αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου