ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος: Αδιαφάνεια & ασάφειες σχετικά με τον εμβολιασμό ιδιωτών ιατρών

μεϊκόπουλος-αδιαφάνεια-ασάφειες-σχ-233482

Στη Βουλή έφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος το ζήτημα με περιστατικά ιδιωτών-ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών που όντας ανεμβολίαστοι παρά το νόμο συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται και να κουράρουν ασθενείς, δημιουργώντας συνθήκες πραγματικής υγειονομικής επισφάλειας και κίνδυνο της υγείας τους, απευθύνοντας σχετικό Ερώτημα προς τον Υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, ο νόμος που ψήφισε τον περασμένο Ιούλιο η κυβέρνηση, ορίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό απέναντι στην Covid-19 για όλο το προσωπικό σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας. Ο ίδιος νόμος ορίζει ότι με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση εξειδικεύεται η παρακολούθηση και ο τρόπος ελέγχου της συμμόρφωσης με την υποχρέωση, οι προβλεπόμενες κυρώσεις και τα αρμόδια όργανα ελέγχου και επιβολής κυρώσεων.

Τελευταία στη Μαγνησία βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις καταγγελιών για περιστατικά ανεμβολίαστων ιδιωτών ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών, εν τούτοις μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει υπάρξει έλεγχος, παρά το ότι ο νόμος έχει ψηφιστεί από τον περασμένο Ιούλιο, σχεδόν έξι μήνες πριν.

«Η εξάντληση της αυστηρότητας της κυβέρνησης στο πεδίο του ιατρικού προσωπικού του δημοσίου τομέα, με θέση σε υποχρεωτική αργία του ανεμβολίαστου προσωπικού και στέρηση μισθού από τη μία, αλλά με απόλυτη αδιαφάνεια και ασυδοσία που φαίνεται να επικρατεί στο πεδίο του εμβολιασμού των ιδιωτών ιατρών από την άλλη, δείχνει πως το Υπουργείο λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά», τόνισε εμφατικά ο Βουλευτής.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε καλέσει σε εξεύρεση λύσεων στο πεδίο του ανεμβολίαστου ιατρικού προσωπικού. Μέτρα έμμεσης υποχρεωτικότητας και παροχής αντικινήτρων, ώστε να μην επιβάλλονται κοινωνικά ανάλγητα μέτρα και να μην αποδυναμωθεί από προσωπικό περαιτέρω το ΕΣΥ την κρίσιμη αυτή υγειονομική συνθήκη, τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε επαρκεί στελέχωση των δομών εδώ και δύο χρόνια.

«Η σκιώδης και ασαφής συνθήκη που φαίνεται να επικρατεί σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των ιδιωτών ιατρών και την πρακτική εφαρμογή αυτής, συνιστά δυσανάλογη μεταχείριση σε βάρος του προσωπικού του δημοσίου τομέα υγείας, ενώ πλήττει ευθέως την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών σε εξαιρετικά κρίσιμες υγειονομικές συνθήκες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζήτησε άμεσες απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό για το αν έχει υπογραφεί και εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ η οποία θα ενεργοποιούσε την διάταξη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιδιωτών ιατρών, αλλά και για το αν πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι, αν έχουν λάβει γνώση οι οικείοι Ιατρικοί Σύλλογοι, ενώ δεν παρέλειψε να ρωτήσει ευθέως για το ποια είναι η απάντηση του Υπουργείου σε καταγγελίες που και καταγράφουν περιστατικά ανεμβολίαστων ιδιωτών ιατρών που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται κανονικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου