ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα σήμερα για 50 παιδιά στο εμβολιαστικό κέντρο

πρεμιέρα-σήμερα-για-50-παιδιά-στο-εμβολι-247797

Συνολικά 50 παιδιά, ηλικίας από 5 έως 11 χρόνων, θα διαβούν σήμερα το κατώφλι του εμβολιαστικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Βόλου, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο που αναλαμβάνει τους εμβολιασμούς στη μικρότερη ηλικιακή ομάδα του γενικού πληθυσμού της Μαγνησίας.

Όπως τονίζουν οι γιατροί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις ηλικίες από 5 έως 11 χρόνων, πρωτίστως θα προστατεύσει τα ίδια τα παιδιά, ενώ παράλληλα θα μειώσει τον αριθμό κρουσμάτων στα σχολεία και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανοσίας της κοινότητας γενικότερα.

Το Νοσοκομείο του Βόλου είναι ένα από τα εμβολιαστικά σημεία της 5ης ΥΠΕ που εντάχθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών από 5 – 11 ετών.

Συνολικά, στη Θεσσαλία θα λειτουργήσουν 4 σημεία, στα γενικά νοσοκομεία των τεσσάρων νομών.

Στο Αχιλλοπούλειο» ο εμβολιασμός των παιδιών θα ξεκινήσει σήμερα 22 Δεκεμβρίου. Ήδη έχουν αποσταλεί οι πρώτες 50 δόσεις, ενώ τις επόμενες μέρες θα αποσταλούν και άλλα εμβόλια. Τα ραντεβού στο Αχιλλοπούλειο είναι κλεισμένα μέχρι τέλη Ιανουαρίου.

Όποιοι γονείς μπούνε τώρα στην πλατφόρμα τα επόμενα ραντεβού είναι για τον Φεβρουάριο.

Το εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί.

Ο χώρος που έχει διαμορφωθεί για το παιδιατρικό εμβολιαστικό κέντρο είναι πράγματι «παραμυθένιος». Προκειμένου τα παιδιά να νιώθουν όμορφα και να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε έναν οικείο χώρο, έχουν τοποθετηθεί ειδικές καρέκλες, εξοπλισμός με παιχνίδια, ενώ οι νοσηλεύτριες με επικεφαλής την Άννα Μίχτη, η οποία εκ μέρους της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας είναι υπεύθυνη για τους εμβολιασμούς, έχουν παρακολουθήσει συγκεκριμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον εμβολιασμό παιδιών κατά του κορονοϊού.

Με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τα παιδιά θα εμβολιάζονται με παιδιατρικά Pfizer. Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή, 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου