ΤΟΠΙΚΑ

Με απουσίες η επιστροφή και στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης

με-απουσίες-η-επιστροφή-και-στα-φροντι-224362

Με απουσίες η επιστροφή των μαθητών και στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στη Μαγνησία. Περίπου το 20% με 30% των μαθητών έκανε τα πρώτα φροντιστηριακά μαθήματα της χρονιάς μέσω τηλεκπαίδευσης, καθώς είτε νοσούν είτε αποτελούν επαφές κρουσμάτων.

«Ως φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης επενδύσαμε από την πρώτη στιγμή στον τεχνολογικό εξοπλισμό και μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μαθητών μας που βρίσκονται σε καραντίνα είτε επειδή νοσούν οι ίδιοι, είτε επειδή αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας, Κώστας Νάνος.

Τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης άνοιξαν με δια ζώσης μαθήματα και αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων. «Η επιστροφή έγινε με αρνητικό self test και χρήση είτε διπλής μάσκας είτε μάσκας αυξημένης προστασίας και λειτουργούμε με βάση την ΚΥΑ που έχει εκδοθεί» σημείωσε ο κ. Νάνος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε μικρό το ποσοστό των απόντων μαθητών, εκτίμησε ωστόσο ότι ο αριθμός θα αυξηθεί με το άνοιγμα των σχολείων, οπότε και θα υπάρξει μεγαλύτερος συγχρωτισμός μαθητών.

Τα φροντιστήρια αυτή την περίοδο ποντάρουν, παρά την ψηφιακή αρτιότητα που υπάρχει για την υποστήριξη και τηλεκπαίδευσης, στη δια ζώσης εκπαίδευση, προκειμένου να καλύψουν τα εκπαιδευτικά κενά που έχουν παρατηρηθεί. «Οι μαθητές τραυματίστηκαν εκπαιδευτικά από την 7μηνη τηλεκπαίδευση της περασμένης περιόδου. Το μεγαλύτερο κακό έγινε στο γυμνάσιο. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν ιδίως για τους σημερινούς μαθητές της α’ λυκείου οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς, αυξημένης δυσκολίας καθώς ερωτήματα θα προέρχονται και μέσα από την Τράπεζα Θεμάτων και ακόμη δεν γνωρίζουμε αν οι επιδόσεις τους θα συνυπολογιστούν στον βαθμό των πανελλαδικών εξετάσεων», εξήγησε ο κ. Νάνος αναφερόμενος στην εφαρμογή από φέτος της Τράπεζας Θεμάτων για τα μαθήματα της έκθεσης, γεωμετρίας, άλγεβρας, φυσικής, χημείας και αρχαίων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου