ΤΟΠΙΚΑ

Με προσωπικό ασφαλείας η εστίαση στον Βόλο

με-προσωπικό-ασφαλείας-η-εστίαση-στον-224377

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν οι επιχειρήσεις εστίασης στον Βόλο, καθώς μεγάλο ποσοστό εργαζομένων τους βγαίνει ο ένας πίσω από τον άλλον σε καραντίνα λόγω θετικών κρουσμάτων κορονοϊού. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο την εβδομάδα μετά τα Χριστούγεννα και δείχνει να κορυφώνεται. «Αν συνεχιστεί η επέλαση της Ομικρον με τον ίδιο ρυθμό, δεν θα έχουμε προσωπικό να δουλεύουμε», λένε ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Οπως αναφέρουν επιχειρηματίες, σε κάθε μαγαζί πλέον έχουν εκδηλωθεί κρούσματα. «Σε άλλες επιχειρήσεις περισσότερα, σε άλλες λιγότερα. Το θέμα είναι ότι η εστίαση λαβώνεται από την επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον», υποστηρίζουν.

Κάθε φορά που ένας υπάλληλος βγαίνει σε καραντίνα, το υπόλοιπο προσωπικό καλείται να καλύπτει τη θέση του. Εργαζόμενοι που είχαν συμφωνήσει σε μερική απασχόληση καλούνται να εργαστούν με πλήρες ωράριο ή εργαζόμενοι πλήρους ωραρίου να κάνουν κάποιες υπερωρίες. Διαφοροποίηση υπάρχει και στα προγράμματα. Αντί των τεσσάρων ή πέντε ημερών, κάποιοι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν επιπλέον ημέρες.

Ακόμη και εργοδότες σήκωσαν «μανίκια» και βγήκαν στην παραγωγή. Μπήκαν στο σέρβις, πίσω από το μπαρ, στη διανομή και όπου αλλού παρατηρήθηκε πρόβλημα εξαιτίας της νόσησης εργαζομένων τους.

«Υπάρχει πρόβλημα. Σήμερα, σχεδόν κάθε οικογένεια έχει και ένα κρούσμα. Πώς είναι δυνατό να μην επηρεαστεί ο χώρος της εστίασης; Το πρόβλημα είναι ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί, σε λίγο δεν θα μπορούμε να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας γιατί δεν θα έχουμε προσωπικό», αναφέρουν.

«Ευτυχώς που υπάρχουν μέτρα»!

Κανείς μάλιστα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η εστίαση έφθασε στο σημείο να λέει «ευτυχώς που υπάρχουν μέτρα».

«Το γεγονός ότι τα μαγαζιά παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυκτα, μας έχει ευνοήσει σε αυτή τη φάση της πανδημίας και μπορούμε να λειτουργούμε, παρά τους εργαζόμενους που βγαίνουν σε καραντίνα», λένε επιχειρηματίες του Βόλου.

Ακόμη και το γεγονός ότι η κίνηση είναι περιορισμένη, είτε επειδή κόσμος νοσεί, είτε επειδή φοβάται, είτε επειδή δεν έχει χρήματα να κινηθεί μετά τις γιορτές, φαίνεται επίσης να ευνοεί με παράδοξο τρόπο την εστίαση, η οποία με τους εργαζόμενους που έχουν απομείνει μπορεί να φέρει σε πέρας τη δουλειά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου