ΤΟΠΙΚΑ

«Επιζήμια η κατάργηση φορέων διαχείρισης»

επιζήμια-η-κατάργηση-φορέων-διαχείρ-21887

Ερώτηση για το ζήτημα της κατάργησης των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να αποσύρει τον επίμαχο νόμο που καταργεί τις αποφασιστικές αρμοδιότητες των αποκεντρωμένων φορέων, αποκόπτοντας από την αποφασιστική διαδικασία την τοπική κοινωνία που μέχρι σήμερα διαχειριζόταν τα ζητήματα των προστατευόμενων περιοχών.

«Οι άνθρωποι που επί δεκαετίες διαχειρίζονταν τα ζητήματα των προστατευόμενων περιοχών, που γνωρίζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και τις ιδιαιτερότητές τους, δε θα έχουν πλέον κανένα λόγο στη διαχείρισή τους. Οι τοπικές κοινωνίες αποκόπτονται πλήρως από την αποφασιστική διαδικασία σχετικά με τις προστατευόμενες περιοχές, γεγονός εξαιρετικά επιζήμιο, λαμβάνοντας υπόψη ότι γύρω από τέτοιες περιοχές αναπτύσσονται και συντηρούνται τοπικά επαγγελματικά, επιστημονικά αλλά και οικονομικά δίκτυα», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να αφουγκραστεί το αίτημα των τοπικών κοινωνιών και να προχωρήσει σε τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να συμμετέχουν με ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητα οι τοπικές κοινωνίες στη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, αλλά και να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου