ΤΟΠΙΚΑ

Δέσμευση Υπουργείου Παιδείας για το κενό στο Τρίκερι

δέσμευση-υπουργείου-παιδείας-για-το-κ-216441

Διαβεβαιώσεις υφυπουργού και γ.γ. Παιδείας για την άμεση πρόσληψη μαθηματικού στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις

Τη δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας για την άμεση κάλυψη του κενού μαθηματικού, που υφίσταται από τις 8 Ιανουαρίου(!), στο Τρίκερι, μετά την αναρρωτική άδεια που έλαβε ο καθηγητής και την προχθεσινή παραίτηση συναδέλφου του, που δεν αποδέχθηκε την τοποθέτηση για σοβαρούς λόγους, απέσπασε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Πριν ακόμη εκπνεύσει η τριήμερη τυπική προθεσμία, η Δ.Δ.Ε. απέστειλε αίτημα στο Υπουργείο για νέα πρόσληψη μαθητικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Τρικερίου. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο, Σωκράτη Σαβελίδη, υπάρχει διαβεβαίωση της υφυπουργού και της γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας για άμεση κάλυψη του κενού, προκειμένου να μη χαθούν άλλες πολύτιμες ώρες από μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο.

«Οι εκπαιδευτικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι. Εχουν σοβαρότατα προσωπικά προβλήματα και προβλήματα υγείας κι όταν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι έχουν κάθε δικαίωμα και άδεια να λάβουν και να παραιτηθούν. Από την άλλη πλευρά υπάρχει το αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών να κάνουν μάθημα. Εδώ θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή και μάλιστα σε πολιτικό επίπεδο. Θα πρέπει άμεσα όταν απουσιάζει ένας εκπαιδευτικός η θέση του να αναπληρώνεται» δήλωσε στο περιθώριο εκδήλωσης για τους Τρεις Ιεράρχες ο κ. Σαβελίδης.

Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου

Να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό τα κενά καθηγητών που παρατηρούνται ακόμα, έξι μήνες μετά το πρώτο σχολικό κουδούνι στο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Τρικερίου, ζήτησε με ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, στο σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς λείπουν οι καθηγητές των ειδικοτήτων τεχνολογίας, οικιακής οικονομίας και γαλλικών, ενώ από τις 8 Ιανουαρίου δημιουργήθηκε έλλειψη καθηγητή της ειδικότητας των μαθηματικών, καθώς ο καθηγητής που υπηρετούσε από την αρχή της σχολικής χρονιάς έλαβε αναρρωτική άδεια. Αποτέλεσμα είναι το σχολικό πρόγραμμα των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου να συρρικνώνεται σε δίωρα, τρίωρα και τετράωρα μαθήματα, ενώ δεν καλύπτονται οι ώρες της προβλεπόμενης ενισχυτικής διδασκαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου