ΤΟΠΙΚΑ

Κενό μαθηματικού παραμένει στο Τρίκερι

κενό-μαθηματικού-παραμένει-στο-τρίκε-217860

Ηδη είκοσι ημέρες χωρίς μαθηματικό το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Τρικερίου και συνεχίζεται η απώλεια διδακτικών ωρών

Κενή θα παραμείνει η θέση μαθηματικού στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Τρικερίου για άγνωστο χρονικό διάστημα, μετά την παραίτηση της αναπληρώτριας που ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας για να την καλύψει. Σοβαροί λόγοι οδήγησαν την εκπαιδευτικό σε παραίτηση από τη θέση, που χθες συμπλήρωσε 21 ημέρες κενή.

Οπως είναι γνωστό το σχολικό συγκρότημα δεν έχει μαθηματικό από τις 8 Ιανουαρίου οπότε και οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο μαθηματικός που υπηρετούσε έλαβε μακροχρόνια άδεια λόγω ασθενείας.

Αμεσα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δηλώθηκε το κενό και ζητήθηκε αναπλήρωση. Προχθές, ο διευθυντής Σωκράτης Σαβελίδης ενημέρωνε ότι εγκρίθηκε η πρόσληψη μιας μαθηματικού και δύο ακόμη εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά στα μαθήματα τεχνολογίας και γαλλικών.

Πριν όμως στεγνώσει το μελάνι της απόφασης, η μαθηματικός ενημέρωσε χθες τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας ότι παραιτείται. Σοβαροί λόγοι την οδήγησαν στην απόφαση, ωστόσο ένα ολόκληρο σχολείο θα εξακολουθήσει να μη διδάσκεται μαθηματικά.

Η εκπαιδευτικός επιλέχθηκε μέσα από τον πίνακα αναπληρωτών που καταρτίζεται κάθε χρόνο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς και με βάση τις δηλώσεις των εκπαιδευτικών. Ηταν η επόμενη προς πρόσληψη ως αναπληρώτρια δεν αποδέχθηκε όμως τη θέση.

Μόλις ενημερώθηκε για την απόφασή της η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Ρηγώ Φασουράκη δήλωσε εκ νέου το κενό στο Υπουργείο Παιδείας, απ’ όπου αναμένεται να γίνει νέα τοποθέτηση εκπαιδευτικού, με την ελπίδα ότι ο επόμενος θα αποδεχθεί τη θέση και οι μαθητές θα προχωρήσουν στη διδακτέα ύλη ενός μαθήματος πανελλαδικώς εξεταζόμενου.

Οι γονείς είναι αναστατωμένοι καθώς δεν γνωρίζουν πόσο διάστημα ακόμη τα παιδιά τους θα χάνουν μαθήματα και μάλιστα σε ένα μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο. Τη δική της αγωνία έχει και η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας που πασχίζει για την κάλυψη των κενών αλλά «σκοντάφτει» σε παραιτήσεις εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα η διαδικασία να κινείται από την αρχή.

Σημειώνεται ότι με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας οι παραιτήσεις εκπαιδευτικών θα επισείουν ποινή. Συγκεκριμένα θα προβλέπεται τριετής αποκλεισμός από τους πίνακες αναπληρωτών προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον καταστάσεις όπως αυτές στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Τρικερίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου