ΤΟΠΙΚΑ

«Παγωμένο» ενδιαφέρον για ταξίδια στο εξωτερικό λόγω των διεθνών γεγονότων

παγωμένο-ενδιαφέρον-για-ταξίδια-στ-213647

Μειωμένο χαρακτηρίζουν το ενδιαφέρον των Βολιωτών για ταξίδια τουριστικοί πράκτορες της περιοχής, ενώ επισημαίνουν ότι τα γεγονότα που έχουν διεθνή απήχηση, όπως ο σεισμός στην Τουρκία και ο συναγερμός για τον κορωνοϊό, έχουν εμφανή αντίκτυπο στις μετακινήσεις προς το εξωτερικό. Παγωμένο είναι το ενδιαφέρον των Βολιωτών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με τους επαγγελματίες που μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, να υπογραμμίζουν ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται από τις αρχές της καινούργιας χρονιάς.

«Δεν έχουμε ακυρώσεις, γιατί απλά δεν γίνονται κρατήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια τοπικού ταξιδιωτικού γραφείου, ενώ επισημαίνει ότι σημειώνεται αύξηση στην ζήτηση εσωτερικών προορισμών, ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας.

Σκιαγραφώντας την κατάσταση που βιώνουν τη δεδομένη χρονική περίοδο οι επαγγελματίες του κλάδου, η κ. Κορωναίου ανέφερε ότι παρατηρείται μείωση ενδιαφέροντος για «αποδράσεις» αναψυχής στην Κωνσταντινούπολη, έναν προορισμό που υπό άλλες συνθήκες παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα όλο τον χρόνο. «Μέχρι πρότινος, στη διάρκεια των Χριστουγέννων, υπήρχε αυξημένη ζήτηση, αλλά από την στιγμή που δημιουργήθηκε η ένταση, πάγωσε το ενδιαφέρον», υπογραμμίζει.

Αναλύοντας την ταξιδιωτική εικόνα που επικρατεί, τονίζει ότι έχει «παγώσει» αντίστοιχα, το ενδιαφέρον και για την Ιαπωνία, λόγω του παγκόσμιου συναγερμού για τον κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος παρατηρήθηκε αυξημένη ζήτηση για τον συγκεκριμένο προορισμό. «Ο κόσμος είναι διστακτικός και σε φάση αναμονής, παρά το γεγονός ότι είχαμε ενδιαφέρον και για την καλοκαιρινή περίοδο. Επεξεργάζεται τα δεδομένα και περιμένει τις εξελίξεις, μέχρις ότου αποφασίσει», είπε.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών επικεντρώνεται σε κοντινούς προορισμούς, εντός Ελλάδος, με τους επαγγελματίες να προσδοκούν σε αναστροφή του κλίματος.

Για «παγωμένο» ενδιαφέρον κάνει, ταυτόχρονα, λόγο η Θέκλα Καμμένου, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κινητικότητα μέχρι στιγμής. «Οι Βολιώτες δεν κλείνουν διακοπές αυτήν την στιγμή, και δεν έχουμε εικόνα πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Ενδεχομένως να έχουμε εικόνα λίγο αργότερα και ενόψει Καθαράς Δευτέρας» είπε. Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει, το βαρόμετρο που καθορίζει την κινητικότητα και το ενδιαφέρον των Βολιωτών, είναι ο οικονομικός παράγοντας, με την στενότητα που παρατηρείται μετά την περίοδο των γιορτών, να καθορίζει την εικόνα που παρατηρείται.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η άποψη που διατυπώνει ο Κώστας Λεβέντης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η κίνηση παραμένει στα ίδια, ενώ τονίζει ότι «όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν, θα ταξιδέψουν, χωρίς να επηρεάζονται από τα διεθνή γεγονότα». Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει, διαφάνηκε αυξητική κίνηση την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ τόνισε ότι «η κίνηση είναι πολύ μικρή, και πολύ μακρά από την «χρυσή» περίοδο, αλλά παραμένει σταθερή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου