ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν μαθήματα λάτιν σε μαθητές με νοητική υστέρηση και σύνδρομο down

δωρεάν-μαθήματα-λάτιν-σε-μαθητές-με-νο-213717

Τα βήματα στον ρυθμό του λάτιν μαθαίνουν 15 μαθητές με νοητική υστέρηση και σύνδρομο down που παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα στην Κοινωνική Σχολή Χορού Βόλου. «Τους δείχνουμε τα βήματα και εκείνα μας μαθαίνουν τη ζωή», αναφέρει η Γεωργία Μπουδαλάκη η οποία εμπνεύστηκε τη δημιουργία της σχολής και την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων χορού για παιδιά με νοητική υστέρηση.

Πρόκειται για ένα τμήμα στο οποίο φοιτούν 15 παιδιά ηλικίας 18 έως 26 ετών και μαθαίνουν εντελώς δωρεάν λάτιν. Είναι μάλιστα ένα από τα πιο πολυπληθή τμήματα της Κοινωνικής Σχολής Χορού που έρχεται να καλύψει μία ανάγκη που φαίνεται να υπήρχε.

«Το τμήμα σε γεμίζει με την ενέργειά του. Μπορείς πιο εύκολα να συνεννοηθείς σε σύγκριση με ένα τμήμα με παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Σου προσφέρουν και σου μαθαίνουν τη ζωή. Εσύ δείχνεις απλώς κάποια βήματα. Εκείνα σου δείχνουν τη ζωή. Με τη μουσική ξετρελαίνονται. Περνάνε ευχάριστα και μέσω της δραστηριότητάς τους κερδίζουν σε επίπεδο υγείας, ευεξίας και ψυχολογίας», αναφέρει η Γεωργία Μπουδαλάκη προσθέτοντας ότι οι μαθητές χαίρονται πολύ και οι γονείς για λογαριασμό των παιδιών τους που απασχολούνται δημιουργικά.

Η ιδέα του τμήματος ξεκίνησε από ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στο οποίο συμμετείχε η κ. Μπουδαλάκη για την ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνία. Η ίδια μάλιστα προγραμματίζει να «επεκταθεί» και σε άλλες ομάδες ΑμεΑ. Ηδη έχει προσεγγίσει το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ορασης τους «Μάγνητες Τυφλούς» προκειμένου να ενεργοποιήσει και τμήμα χορού που θα απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης.

«Για να συγκροτήσουμε τα τμήματα δεν φθάνει μόνο εγώ και οι εθελόντριες χορεύτριες που διδάσκουν να γνωρίζουμε και να μπορούμε να διδάξουμε τα βήματα. Εχουμε περάσει από σεμινάρια για τεχνικές συνοδείας ενώ η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μας έχει διδάξει πρακτικές πρώτων βοηθειών», εξηγεί.

Η Κοινωνική Σχολή Χορού Βόλου λειτουργεί φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη της προέδρου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Νατάσας Μορφογιάννη αλλά και της ιατρού κ. Κατερίνας Αχμάντ.

Στη σχολή μπορούν να γραφτούν παιδιά και ενήλικες που πληρούν κοινωνικά κριτήρια και διδάσκονται εντελώς δωρεάν από εθελοντές.

Τα φετινά τμήματα είναι τα εξής: salsa cubana ενηλίκων, latin παιδικό ΑμεΑ , hip -hop για άτομα 15-20 χρονών, παραδοσιακοί – λαϊκοί χοροί ενηλίκων, zumba ενηλίκων και oriental ενηλίκων.

Στα τμήματα, εκτός από την κ. Μπουδαλάκη, διδάσκουν επίσης οι εθελόντριες Αφροδίτη Ντάντσα, Ειρήνη Θέου, Ναταλία Βάτσιου και Στέλλα Πνάκα.

Οι ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στη σχολή μπορούν να απευθύνονται στην έδρα της σχολής, στο Κοινωνικό Κέντρο Ν. Δημητριάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου