ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδρούν στο ζύγι οι αρτοποιοί

αντιδρούν-στο-ζύγι-οι-αρτοποιοί-213581

Αναστάτωση επικρατεί στον κλάδο των αρτοποιών, μετά τα όσα ακούγονται από το υπουργείο Ανάπτυξης, ότι θα πωλείται το ψωμί με το ζύγι. Όπως αναφέρουν αρτοποιοί της Μαγνησίας σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να μείνουν με «σταυρωμένα χέρια» και θα αντιδράσουν δυναμικά σε συνδυασμό πάντα με την Ομοσπονδία τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Μάλιστα όπως αναφέρουν όλα αυτά προωθούνται σε μια στιγμή, που οι αρτοποιοί δίνουν «μάχη» για να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους.

«Πάνε να μετονομάσουν φούρνους όλα τα σημεία πώλησης» τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Μαγνησίας κ. Δημήτρης Γκίκας, προσθέτοντας ότι «πάνε να παραπλανήσουν τον καταναλωτή προς όφελος των Bake-offκαι των κατεψυγμένων, τα οποία σε 85% είναι εισαγόμενα».

Στη συνέχεια ο κ. Γκίκας επισημαίνει : «Με το θέμα των γραμμαρίων δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς υπάρχουν ψωμιά από 250,350,500,750, 1.000 και 2.000 γρ. οπότε ο καταναλωτής άνετα καλύπτεται. Οποιαδήποτε άλλη αλλαγή του νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα, συνιστά σύγχυση του καταναλωτή. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο για τον κλάδο μας θα είναι το τελειωτικό χτύπημα ενώ παράλληλα θα οργιάσει η βιομηχανία παραπλάνησης καταναλωτών».

Οι αρτοποιοί αναφέρουν ότι η απελευθέρωση των περιορισμών γραμμαρίων θα μπερδέψει τους καταναλωτές, χωρίς ουσιαστικά να προστατεύει την τσέπη τους. Μάλιστα σύμφωνα με τους ίδιους, προωθούνται τέτοιες παρεμβάσεις, τη στιγμή που ήδη οι αρτοποιοί δίνουν μάχη για να συγκρατήσουν τις τιμές σταθερές.

Τέλος, με τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο, οι αρτοποιοί διευκρινίζουν από την πλευρά τους, ότι ένα από τα βασικά είδη διατροφής όπως το ψωμί, που παράγεται από Ελληνικές πρώτες ύλες και παρασκευάζεται από ελληνικά χέρια, παραχωρείται στις ορέξεις κάθε επιτήδειου καιροσκόπου με την προώθηση ρυθμίσεων χωρίς κανόνες προωθώντας προϊόντων Bake off και με την κατάργηση του διαχωρισμού των χώρων παραγωγής. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «Το φρέσκο, ελληνικό ψωμί, θα αντικατασταθεί από το κατεψυγμένο, προψημένο, εισαγόμενο ψωμί που θα πωλείται στα σούπερ μάρκετ και στις αλυσίδες καταστημάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου