ΤΟΠΙΚΑ

Το ΚΚΕ Μαγνησίας για τη συνάντηση βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών με τον Τζ. Πάιατ

το-κκε-μαγνησίας-για-τη-συνάντηση-βουλ-210581

Σχετικά με τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι τέσσερις βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ και οι δύο Γενικοί Γραμματείς της κυβέρνησης με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζ. Πάιατ, από την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η εκδούλευση για τα συμφέροντα των ΗΠΑ που ζήτησε και πήρε από τους βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ ο υπερδραστήριος αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ, να αποτελέσει ένα ακόμα σινιάλο συναγερμού για τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας.

Η βαθύτερη εμπλοκή του Βόλου και της Μαγνησίας στις αμερικανονατοϊκές επιδιώξεις με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, μόνο δεινά και κινδύνους προμηνύει για το λαό. Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ θα επιφέρει επιπλέον πλήγμα στην περιοχή μας, με την παραπέρα μετατροπή όλης της Μαγνησίας, μετά το Στεφανοβίκειο και το «Γεωργούλα», σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, σε μια ακόμη Σούδα.

Οι βουλευτές της ΝΔ και τα στελέχη της κυβέρνησης είναι υπόλογοι στο λαό της Μαγνησίας. Με την επίσκεψή τους και τους χαριεντισμούς τους με τον Τζ. Πάιατ υλοποιούν κατά γράμμα την πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα, η οποία αναφέρει ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ θα αξιοποιήσει ακόμα πιο ενεργά ΜΚΟ, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ΜΜΕ, «πολιτιστικά» και θρησκευτικά ιδρύματα, προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να «κατανοήσουν» τις προτεραιότητες των ΗΠΑ στην περιοχή και να υποστηρίξουν τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με τις ΗΠΑ, τους οικονομικούς δεσμούς και την πολιτική εμπλοκή. Υπόσχονται εκ μέρους όλης της Μαγνησίας «γη και ύδωρ» σε εκείνους που αποδεδειγμένα έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο, που έχουν πρωταγωνιστήσει σε κάθε μαύρη σελίδα της νεότερης ιστορίας της χώρας μας και της περιοχής μας. «Βγήκαν παγανιά» ξεπουλώντας λαϊκή περιουσία, το λιμάνι του Βόλου, τάζοντας επιπλέον παράκαμψη των όποιων εμποδίων για να καταλήξει σε αμερικανικά χέρια.

Οι βουλευτές της ΝΔ στη Μαγνησία, που, όπως φαίνεται, ξυπνούν και κοιμούνται με έγνοια τα αμερικανονατοϊκά συμφέροντα στην περιοχή, αφού δέχτηκαν το ρόλο του προπαγανδιστή της αμερικανονατοϊκής «ασφάλειας» να απαντήσουν. Πότε η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και η παρουσία των ΗΠΑ λειτούργησε αποτρεπτικά απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας; Όταν στην εισβολή στην Κύπρο είχε τις ευλογίες τους; Ή σήμερα που το «αντάλλαγμα» της μετατροπής όλης της χώρας σε αμερικανική βάση είναι η ενίσχυση της τουρκικής επιθετικότητας, η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, της ΑΟΖ, της υφαλοκρηπίδας; Αφού δηλώνουν επιπλέον πρόθυμοι ντίλερ για να παραδώσουν το λιμάνι του Βόλου στα οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ, να ομολογήσουν: Σε ποιον θα σταλεί ο λογαριασμός; Τις ζωές ποιων υποθηκεύουν;

Κάθε Βολιώτης που θέλει να λέγεται άνθρωπος, μόνο αποτροπιασμό μπορεί να νιώθει από το γεγονός ότι η πόλη του, το χώμα που πατάει, χρησιμοποιείται ως πεδίο βολής και ορμητήριο για να δολοφονούνται άλλοι λαοί. Κάθε τίμιος άνθρωπος, δε βάζει στο ζύγι και δεν εξαγοράζει τη συναίνεσή του στο μακελειό των ιμπεριαλιστών για μια χούφτα δολάρια, για την «ανάπτυξη» όπως λένε. Η «ανάπτυξή» τους είναι βουτηγμένη στο αίμα των λαών. Είναι πνιγμένη στα θανατηφόρα αέρια της ΑΓΕΤ, στα εργατικά ατυχήματα, στους μισθούς πείνας, στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση. Είναι ανάπτυξη για μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους και τα αιματοβαμμένα κέρδη τους.

Ο λαός της πόλης και της περιοχής μας μπορεί να απαντήσει στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών βάσεων, την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων εκτός συνόρων, για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου