ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση του ΚΚΕ στον Βόλο για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα

εκδήλωση-του-κκε-στον-βόλο-για-τις-εξελ-213871

Η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στο Μεταξουργείο στην Νέα Ιωνία, με θέμα: «Η μεγάλη εικόνα πίσω από τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και οι θέσεις του ΚΚΕ».

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Νικόλαος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, Αντισυνταγματάρχης Ειδικών Δυνάμεων ε.α.

Σε ανακοίνωση – πρόσκληση για την εκδήλωση αναφέρονται τα εξής: «Οι πρόσφατες εξελίξεις (Λιβύη, κυπριακή ΑΟΖ, Συρία, Ιράκ) και η ενίσχυση της τουρκικής επιθετικότητας από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. έχουν καταρρίψει τα επιχειρήματα ότι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και η παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα αποτελούν παράγοντα διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αντίστοιχα ότι η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Γαλλία δήθεν θα αναχαιτίσει τις τουρκικές διεκδικήσεις. Το ίδιο το ελικοπτεροφόρο «Dixmude», που τόσο διαφημίζεται στα πλαίσια της «γαλλικής ασπίδας», πριν την έλευση στον Πειραιά και το Βόλο, συμμετείχε σε κοινές ασκήσεις με δύο τουρκικές φρεγάτες στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής αποστολής SNMG2 στη Μεσόγειο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ και για λογαριασμό των συμφερόντων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, βαθαίνει τη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στους οικονομικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή. Στέλνει ελληνική φρεγάτα ως συνοδεία σε γαλλικό αεροπλανοφόρο στα Στενά του Ορμούζ, συστοιχία «Πάτριοτ» με στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία, ενισχύει την παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα.

Το ΚΚΕ έχει επιβεβαιωθεί στις εκτιμήσεις και τις θέσεις του την ίδια στιγμή που όλα τα υπόλοιπα κόμματα αναγορεύουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε προστάτες της χώρας. Λύση για το λαό είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών βάσεων, την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων εκτός συνόρων, για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου