ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη ζήτηση αντισηπτικών στα φαρμακεία του Βόλου

αυξημένη-ζήτηση-αντισηπτικών-στα-φαρ-209465

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου παρατηρεί ότι προκύπτει έντονο ενδιαφέρον για ενημέρωση απέναντι στην έξαρση της γρίπης και των ιώσεων

Αυξημένη ζήτηση αντισηπτικών παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στα τοπικά φαρμακεία, καθώς οι πολίτες αναζητούν ασπίδα προστασίας απέναντι στην έξαρση της γρίπης και των εποχικών ιώσεων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Παρατηρείται έντονη η διάθεση του κόσμου για ενημέρωση σχετικά με μέτρα πρόληψης και προστασίας από την ίωση. Φροντίζει περισσότερο την καθημερινότητά του, τόσο σε επίπεδο αντισηψίας, όσο και στην επαφή του με τους γύρω. Γενικά υπάρχει μεγαλύτερη ενημέρωση», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης.

Η αυξημένη ζήτηση σε αντισηπτικά, μάσκες και γάντια μιας χρήσης, βιταμινούχα σκευάσματα για την ενίσχυση του οργανισμού και αναλγητικά δείχνει τον αυξημένο δείκτη ευαισθησίας σε θέματα υγείας. Επιπλέον καταγράφονται από τη συντριπτική πλειονότητα των ενημερωμένων πολιτών η τήρηση των κανόνων υγιεινής και η αποφυγή συνωστισμού σε κλειστούς χώρους, κυρίως όταν πρόκειται για άτομα μεγάλης ηλικίας.

«Ο Ελληνας ανησυχεί με το κάθε τι που ανακοινώνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην προκειμένη περίπτωση ζητούν πληροφορίες για τη γρίπη και τον νέο ιό, ενώ φροντίζουν για την ενίσχυση του οργανισμού τους, αγοράζοντας βιταμίνες και ενισχυτικά του οργανισμού», υπογράμμισε ο κ. Ματσιόλης, ο οποίος συνιστά «ψυχραιμία και όχι πανικό».

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι «ακολουθούμε τις εντολές του υπουργείου, τις εντολές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είμαστε υγειονομικοί και πιστεύουμε ότι γενικά υπάρχουν διασφαλίσεις».

Κλείνοντας, ο κ. Ματσιόλης συμβουλεύει τον κόσμο «να φροντίζουν τον εαυτό τους, όσο καλύτερα μπορούν και να μην τον καταπονούν για να θωρακίσουν την υγεία τους και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση».

Μέτρα στα σχολεία

Μέτρα ενίσχυσης της καθαριότητας των σχολείων με μόνιμο και επαρκές προσωπικό ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα που έθεσαν σε όλους τους συναρμόδιους φορείς τοπικά σωματεία, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τα κρούσματα εποχικής γρίπης.

Μέλη του Δ.Σ. του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας, του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, των συλλόγων συνταξιούχων ΙΚΑ και Δημοσίου προχώρησαν σε παρέμβαση χθες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και συναντήθηκαν με τον διευθυντή Γιώργο Πολύζο.

Εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της εποχικής γρίπης στα σχολεία και του επέδωσαν υπόμνημα. Το ίδιο υπόμνημα επέδωσαν και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ζητώντας μέτρα στα σχολεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου