ΤΟΠΙΚΑ

Η δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης το επόμενο βήμα για το σωματείο «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ»

η-δημιουργία-στέγης-υποστηριζόμενης-204874

Η δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης μέσα από την οποία άτομα με αναπηρίες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους οδηγήσουν σε μια ανεξάρτητη, υγιή και ισορροπημένη ζωή, είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ο Ιππόκαμπος» όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος, Πέτρος Μπέλλος στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε στη μουσική ταβέρνα «Τα Καναράκια».

Συμπληρώνοντας μία δεκαετία προσφοράς στο αναπηρικό κίνημα αλλά και στην τοπική κοινωνία, ο «Ιππόκαμπος» κατάφερε πέρυσι να πραγματοποιήσει τον πρώτο του μεγάλο στόχο που ήταν η απόκτηση ιδιόκτητου λεωφορείου το οποίο έχει προσφέρει άνεση μετακινήσεων στα μέλη του σωματείου.

«Συνεχίζουμε στη νέα δεκαετία με ένα ακόμη όνειρο που θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα», ανακοίνωσε ο κ. Μπέλλος αναφερόμενος στον στόχο της δημιουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. «Αποφασίσαμε ως Ιππόκαμπος να δημιουργήσουμε μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ενταξης που θα έχει τελικό στόχο τη δημιουργία της Στέγης. Θα απευθύνεται σε όλα τα άτομα με αναπηρίες που μπορεί να υποδεχθεί μία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, κατά κύριο λόγο για κινητική αναπηρία, θα γίνονται όμως δεκτοί με προϋποθέσεις και άλλοι», ανέφερε ο κ. Μπέλλος.

Σημειώνεται ότι η ΣΥΔ θα προσφέρει σε άτομα με αναπηρία διαμονή, υγιεινή διατροφή και ευκαιρίες κοινωνικοποίησης, προσωπικής ανάπτυξης και ένταξης στην ευρύτερη κοινωνία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα ποιοτικής και δημιουργικής ζωής. Σε αυτή καθένας θα μπορεί να είναι ο εαυτός του και να έχει τις δικές του συνήθειες και ταυτόχρονα να ωφελείται από την συμβίωση αλλά και να αναπτύσσει τις δεξιότητες που θα τον οδηγήσουν σε μια ανεξάρτητη, υγιή και ισορροπημένη ζωή.

Βραβεύσεις

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης ο «Ιππόκαμπος» τίμησε τους συνοδοιπόρους του στην δεκαετή του πορεία: τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μεταξύ των οποίων ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και φίλους του σωματείου και συγκεκριμένα τον βουλευτή Μαγνησίας, Χρήστο Μπουκώρο ως πρώην διευθυντή του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που ήταν ο πρώτος που άνοιξε την πόρτα στον Ιππόκαμπο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπέλλος, τον γιατρό Μιχάλη Μεϊκόπουλο τον οποίο αποκάλεσε «γιατρό της καρδιάς μας» και τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και μέλος του «Ιππόκαμπου» Λάζαρο Γαϊτάνη ο οποίος με το παράδειγμά του έδωσε μάθημα ζωής σε όλους καλώντας τους να μην το βάζουν κάτω όποιες δυσκολίες ή προβλήματα κι αν αντιμετωπίσουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου