ΤΟΠΙΚΑ

Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

εθνική-και-παγκόσμια-ημέρα-ατόμων-με-α-204771

Aπό το Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: «3η Δεκέμβρη 2015, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Σύλλογος Γονέων Α.μεΑ. Βόλου, δηλαδή εμείς τα Άτομα με Αναπηρία, οι Οικογένειές μας και ολόκληρη η κοινωνία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο

Μας καλούν να πληρώσουμε μια κρίση που με κανένα τρόπο δεν δημιουργήσαμε και δεν τροφοδοτούμε εμείς.

Εκφράζουμε την πολιτικο – ιδεολογική αντιπαράθεσή μας στις οικονομικίστικες λογικές, στην διάλυση του κοινωνικού κράτους, στην καταβαράθρωση των δομών υγείας, στις πολιτικές λιτότητας, στην καίρια υποβάθμιση της παιδείας Δεν χρωστάμε τη ζωή ούτε και την αξιοπρέπεια μας σε κανένα. Αντιστεκόμαστε και θα συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε ενάντια στην αναλγησία είτε των κυβερνόντων είτε της κάθε τρόικας η όποιου άλλου επιτελείου εξόντωσης. Το σύνθημά μας «Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!» παραμένει όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο. Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε, εξ’ άλλου ένας μόνιμος αγώνας είναι η ζωή μας.

Υποσχόμαστε να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων μας δυναμικά, συλλογικά και αποτελεσματικά παλεύοντας για να μην βιώσουμε εμείς και ολόκληρη η κοινωνία την φρίκη της ολοκληρωτικής κατάρρευσης των δομών πρόνοιας, του κοινωνικού κράτους, του ασφαλιστικού συστήματος και του συστήματος υγείας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου