ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι μαθητές στα Γυμνάσια της Μαγνησίας

περισσότεροι-μαθητές-στα-γυμνάσια-τη-201602

Θα δημιουργηθούν τουλάχιστον πέντε επιπλέον τμήματα για την υποδοχή των αποφοίτων των Δημοτικών – Από το επόμενο σχολικό έτος αναμένεται ο αντίκτυπος της κρίσης

Περισσότεροι μαθητές αναμένεται να φοιτήσουν από το νέο σχολικό έτος στα Γυμνάσια της Μαγνησίας. Ο αριθμός των αποφοίτων των Δημοτικών Σχολείων είναι αυξημένος κατά 270 μαθητές σε σχέση με πέρυσι και τόσους επιπλέον μαθητές θα υποδεχθούν τα Γυμνάσια της περιοχής στην α’ τάξη.

Πέρυσι στην α’ Γυμνασίου στη Μαγνησία είχαν εγγραφτεί συνολικά 1.510 μαθητές με την εκπαιδευτική οικογένεια να βλέπει τον αντίκτυπο του δημογραφικού προβλήματος μέσα στα ίδια τα σχολεία.

Φέτος, τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τους αποφοίτους που θα φοιτήσουν στα Γυμνάσια, αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης, Σωκράτη Σαβελίδη, ο αριθμός των μαθητών είναι αυξημένος κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι τα «πρωτάκια» των Γυμνασίων θα ανέλθουν φέτος στα 1.780 σε όλη τη Μαγνησία.

«Το σημαντικό είναι ότι η αύξηση είναι ομόρροπη και θα δημιουργηθούν τουλάχιστον πέντε επιπλέον τμήματα σε Γυμνάσια που θα υποδεχθούν τους νέους μαθητές», σχολίασε ο κ. Σαβελίδης.

Η μοναδική περιοχή που δείχνει να μην ανακάμπτει σημαντικά είναι ο ανατολικός τομέας του Βόλου και δη οι περιοχές του Αγίου Κωνσταντίνου και του Αναύρου που «τροφοδοτούν» με μαθητικό δυναμικό το 2ο Γυμνάσιο Βόλου. «Το 2ο Γυμνάσιο Βόλου φαίνεται να μην έχει τόσο πολλούς μαθητές, τα πάντα όμως θα έρθουν σε ισορροπία», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης.

Ωστόσο όπως επεσήμανε ο ίδιος, η αύξηση του μαθητικού δυναμικού θα είναι πρόσκαιρη. Από το επόμενο σχολικό έτος η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Μαγνησίας θα ξεκινήσει να δέχεται τα επονομαζόμενα «παιδιά της κρίσης». Πρόκειται για παιδιά που γεννήθηκαν από το 2008 και μετά και πρόκειται το σχολικό έτος 2021 – 2022 να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο. «Από το 2008 και μετά οπότε και ξεκίνησε η οικονομική κρίση το πρόβλημα της υπογεννητικότητας εντάθηκε και αυτό φάνηκε στον αριθμό των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία», σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Κατανομή μαθητικού δυναμικού

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της νέας σχολικής χρονιάς, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας έχει ήδη αποστείλει στα Γυμνάσια του νομού την πρότασή της για την κατανομή των μαθητών από τα Δημοτικά στην α’ Γυμνασίου, προκειμένου οι σχολικές κοινότητες να διατυπώσουν την άποψή τους.

Μάλιστα, αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πύργου Μουρτζούκου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα της κατανομής των μαθητών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου