ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν σας αναγνωρίζω. Είμαι αυτόχθων ιθαγενής!» έλεγε 57χρονος σε αστυνομικούς στον Βόλο

δεν-σας-αναγνωρίζω-είμαι-αυτόχθων-ιθ-200865

«Δεν σας αναγνωρίζω. Δεν αναγνωρίζω την εξουσία κανενός. Είμαι αυτόχθων ιθαγενής!». Με αυτά τα λόγια απέτρεπε τους αστυνομικούς να του κάνουν έλεγχο προχθές το πρωί ο 57χρονος αρνητής του κορονοϊού, που δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών της ΔΙΑΣ στον Βόλο για τροχονομικό έλεγχο, καθώς οδηγούσε ανασφάλιστο αυτοκίνητο.

Ο 57χρονος συνέχισε κανονικά την πορεία του, πάρκαρε το ΙΧ του έξω από το σπίτι του στον Βόλο και στη συνέχεια κλειδώθηκε μέσα σε αυτό και αρνούνταν να βγει.

Πέρασαν έτσι 45 λεπτά με τους αστυνομικούς να τον προτρέπουν να σταματήσει και να τον ενημερώνουν ότι με τη συμπεριφορά του δείχνει απείθεια και εκείνον να φωνάζει ότι δεν τους αναγνωρίζει, δεν αναγνωρίζει καμία αρχή.

Ο αρνητής κρατήθηκε στο Τμήμα και χθες συνοδεία αστυνομικών μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Βόλου για να δικαστεί για τις πράξεις του και συνέχισε το επεισόδιο στα δικαστήρια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούταν να φορέσει την προστατευτική του μάσκα για να εισέλθει στο κτίριο και προκαλούσε και πάλι προβλήματα.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο των δικαστηρίων προβλέπει ελεγχόμενη είσοδο των πολιτών σε εφαρμογή της ΚΥΑ για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Οι εισερχόμενοι φορούν την προστατευτική τους μάσκα, ενώ φέρουν πάντοτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test. Σε εξαιρετικέ περιπτώσεις αυτόφωρων διαδικασιών υπάρχει διαφορετική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος δεν είχε ούτε πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού, ούτε αρνητικό rapid test, ενώ αρνούνταν να φορέσει τη μάσκα του.

Συνέχισε την προκλητική συμπεριφορά για αρκετή ώρα και όταν τελικά συνειδητοποίησε ότι διέτρεχε τον κίνδυνο να πάει φυλακή, τότε άλλαξε ξαφνικά στάση και… υπάκουσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου