ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψε η πίεση στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου

επέστρεψε-η-πίεση-στη-μεθ-covid-του-νοσοκομ-200907

Μετά από δύο εβδομάδες, που στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου υπήρχαν τουλάχιστον τρία κρεβάτια άδεια, το Σαββατοκύριακο καταγράφηκε μία σχετική πίεση, γεγονός που αποτυπώθηκε στις χθεσινές νοσηλείες.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με επτά ασθενείς διασωληνωμένους μετά από επιπλοκές του κορονοϊού και 58 ασθενείς στις κλινικές covid του Νοσοκομείου Βόλου.

Οι γιατροί λένε πως η κατάσταση παραμένει προς ώρας διαχειρίσιμη, δεν κρύβουν όμως ότι απεύχονται να υπάρξει νέα αύξηση νοσηλειών, για αυτό και σπεύδουν σε όλους τους τόνους να επισημάνουν την αναγκαιότητα εμβολιασμού αφενός και αφετέρου τήρησης των μέτρων προστασίας, ώστε να μπει ένα φρένο στην υπερμεταδοτικότητα της Ομικρον.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε απώλεια ασθενούς με κορονοϊό στη Μαγνησία.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη Μαγνησία 310 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 20 στις Βόρειες Σποράδες.

Στα 87 τα θετικά στα rapid tests

Στο μεταξύ, 87 θετικά κρούσματα προέκυψαν από τα χθεσινά rapid test στη Μαγνησία.

Ειδικότερα, στο λιμάνι Σκιάθου σε συνολικό αριθμό 109 δειγμάτων καταγράφηκαν 13 θετικά κρούσματα, σε τρείς γυναίκες και 10 άντρες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

Στο ΚΑΠΗ ΑΓ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 388 δειγμάτων καταγράφηκαν 67 θετικά, σε 39 άντρες και 28 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 33 έτη, ενώ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σε συνολικό αριθμό 311 δειγμάτων προέκυψαν τρία θετικά, σε έναν άντρα και δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 47 έτη.

Τέλος, στην ΤΟΜΥ Ιωλκού σε συνολικό αριθμό 234 δειγμάτων καταγράφηκαν τέσσερις μολύνσεις, σε έναν άνδρα και τρία παιδιά με διάμεση ηλικία τα 16 έτη.

Το σημερινό πρόγραμμα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας.

Για σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου στη Μαγνησία δειγματοληψίες θα γίνουν στα εξής σημεία:

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου
*09:00-15:00 μαζική δειγματοληψία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στην ΤΟΜΥ Ιωλκού
*08:00-15:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου