ΤΟΠΙΚΑ

Μετρά τις πληγές του ο Βόλος

μετρά-τις-πληγές-του-ο-βόλος-200403

Τις πληγές που άφησαν στη Μαγνησία οι προχθεσινοί θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα οκτώ μποφώρ μετρούν από χθες οι αρμόδιοι.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων δέντρα ξεριζώθηκαν, πολλές περιοχές του Βόλου και της Μαγνησίας έμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ ζημιές από την πτώση των δέντρων προκλήθηκαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τον δυνατό αέρα ξεριζώθηκε ένας μεγάλος πλάτανος, ηλικίας άνω των 80 ετών, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή των Κ. Λεχωνίων με διάμετρο ενάμισι μέτρο και βάρους 12 τόνων !!!

Από την πτώση του δέντρου δεν προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ή

σπίτια. Από νωρίς χθες το πρωί συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου συνεπικουρούμενα από δύο ανυψωτικά μηχανήματα, κατάφεραν να μετακινήσουν το δέντρο και να

αποκαταστήσουν τις βλάβες στο οδόστρωμα.

Επίσης αρκετές ήταν οι διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία του Βόλου, των Λεχωνίων και της Αγριάς. Λόγω των δυνατών ανέμων κλαδιά δέντρων έπεσαν πάνω σε

καλώδια της ΔΕΗ με

αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα. Μέχρι χθες το μεσημέρι συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν σταδιακά τις βλάβες.

Επίσης από τη ΔΕΥΑΜΒ έγινε γνωστό ότι από νωρίς το πρωί και μέχρι αργά το απόγευμα είχαμε βλάβη σε αγωγό νερού στην οδό Ερμού και Σκενδεράνη με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό, ένα μέρος στο κέντρο του Βόλου. Επίσης λόγω αυξημένης κατανάλωσης στο δίκτυο ύδρευσης είχαμε πτώση της στάθμης του νερού, γεγονός που οι υπεύθυνοι της Επιχείρησης Υδρευσης απέδιδαν στο γεγονός ότι πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν χθες να πλύνουν τις αυλές ή τα μπαλκόνια των σπιτιών τους από τη σκόνη και τα φύλλα που έπεσαν από τον αέρα. Επίσης από τους δυνατούς αέρηδες και τις ανοικτές μπαλκονόπορτες είχαμε τζάμια που έσπασαν , χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τυχόν τραυματισμοί ή ζημιές σε αυτοκίνητα.

Τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Βόλου από νωρίς το πρωί καθάρισαν τα πεζοδρόμια στο κέντρο από τα φύλλα, ωστόσο στους υπόλοιπους δρόμους της πόλης η εικόνα είναι απογοητευτική.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου