ΤΟΠΙΚΑ

Απέφυγε να δώσει ονόματα…

απέφυγε-να-δώσει-ονόματα-200415

Απέφυγε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ να πάρει θέση για τα πρόσωπα που ενέχονται στην προγραμματική για την οποία η Δικαιοσύνη μέσα από την προανακριτική διαδικασία έκρινε ότι υπέχουν σοβαρές ποινικές ευθύνες πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Βόλου, της ΔΕΥΑΜΒ και της ΔΕΜΕΚΑΒ που συνέταξαν την προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2005.

Ειδικότερα μετά από σχετικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στις 14 Ιουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Γ. Μουλάς, Γρ. Ιγγλέσης και Χαρ. Ζάχος ζητούσαν από τη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑΜΒ να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων ενέχονται στην υπόθεση.

«Σχετικά με την ερώτησή

σας, επισημαίνουμε ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να σας παρέχουμε την

οποιαδήποτε περαιτέρω έγκυρη ενημέρωση, δεδομένου ότι δεν έχουμε σχετική πληροφόρηση από τα αρμόδια

όργανα της Δικαιοσύνης», αναφέρεται στην απάντηση που έδωσε στους επερωτώντες ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ και δημοτικός σύμβουλος Βόλου Λεωνίδας Μαυρογιάννης.

Θυμίζουμε ότι στο δημοσίευμα της 14ης Ιουλίου του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ σημειώνονταν εκτός των άλλων τα ακόλουθα:

«Περιοριστικοί όροι, όπως αυτός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και χρηματικές εγγυήσεις που κυμαίνονται από 3.000 –

10.000 ευρώ έχουν επιβληθεί από τη Δικαιοσύνη σε πολιτικά και υπηρεσιακά πρόσωπα του πρώην Δήμου Βόλου, της ΔΕΜΕΚΑΒ και της ΔΕΥΑΜΒ, με αφορμή μία προγραμματική σύμβαση που εγκρίθηκε πριν από επτά χρόνια και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2005!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύκλος της κύριας ανάκρισης έχει ολοκληρωθεί από την Εισαγγελία Βόλου και ο σχετικός φάκελος αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας προκειμένου να προσδιοριστεί η δικάσιμος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η υπόθεση αφορά σε μία προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2005 μεταξύ του Δήμου Βόλου, της ΔΕΜΕΚΑΒ και της ΔΕΥΑΜΒ και η οποία ήταν συνολικού ύψους 750.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την προγραμματική οι εργασίες που θα εκτελούσε η ΔΕΜΕΚΑΒ αφορούσαν:

– Την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, των πεζοδρομίων

και κρασπεδόρειθρων σε σημεία όπου έχει επέμβει η ΔΕΥΑΜΒ στο Δήμο Βόλου (200.000 ευρώ ετησίως)

– Συντήρηση

αλσυλλίων και δεντροστοιχιών στο Δήμο Βόλου (400.000 ευρώ ετησίως)

– Επισκευές και συντήρηση πεζοδρομίων στο Δήμο Βόλου (20.000 ευρώ ετησίως)

– Επισκευή και

συντήρηση σχολείων (20.000 ευρώ ετησίως)

– Συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που έχουν παραχωρηθεί για χρήση σε όλους τους οργανισμούς του Δήμου (20.000 ευρώ ετησίως)

– Συντήρηση και διαμόρφωση πλατειών – ελεύθερων χώρων, παιδικών χαρών, κήπων,

χειμάρρων, πεζοδρόμων, περιαστικών χώρων και ακτών (90.000 ευρώ ετησίως).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου