ΤΟΠΙΚΑ

Ψήφισμα καταδίκης των επεισοδίων από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

ψήφισμα-καταδίκης-των-επεισοδίων-από-197187

Το Δ.Σ. ζητεί από τις αρμόδιες Αρχές μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας

To δημοτικό συμβούλιο Βόλου ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα καταδίκης των επεισοδίων που έγιναν την περασμένη Κυριακή στο Βόλο μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Θετικά στο ψήφισμα ψήφισαν οι Ν. Χαυτούρας, η παράταξη της Νατάσσας Οικονόμου, ο Μιχ. Μιτζικός και ο κ. Λαΐνας, ενώ κατά τάχθηκαν οι Μαρ. Πατσιαντάς, οι ανεξαρτητοποιηθέντες από τους Δρόμους Συνεργασίας και η παράταξη της ΛΑΣ με τους Απ. Νάνο και Θ. Τσαλούχα.

Η συζήτηση επί του θέματος άναψε τα αίματα με το δήμαρχο Βόλου να επαναλαμβάνει, όπως είπε, ότι «σέβεται τους αγώνες των αντιεξουσιατών όμως δεν είναι δυνατόν όπως πρόσθεσε ο δήμος να δέχεται να καταστρέφεται η πόλη και περιουσίες ανθρώπων. «Η πλειοψηφία του κόσμου τους αποδοκίμασε και είπε «όχι» στους ταραξίες. Στις 18 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσουμε την πορεία οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας με 50, 100 ή και 1.000 Βολιώτες και θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τους τραμπούκους να κάνουν ζημιές στην πόλη, αφού η Αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της», τόνισε.

Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας επέκριναν τον ανεξάρτητο σύμβουλο Κώστα Γαργάλα όταν εκείνος εξέφρασε την άποψη ότι η φρασεολογία του σχεδίου ψηφίσματος που αναγνώστηκε παραπέμπει στη Χρυσή Αυγή και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μετά τις παρατηρήσεις που έγιναν από την παράταξη της Επιλογής Ευθύνης και τον κ. Μιτζικό.

Ο κ. Πατσιαντάς εξάλλου επισήμανε ότι μπορεί να είναι σωστό να εκδοθεί ψήφισμα αλλά ζήτησε από το δήμαρχο Βόλου «να πάρει πίσω όσα υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε προχθές», ενώ ο Κων. Γαργάλας κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι σε άλλες περιπτώσεις αρνείται την έκδοση άλλων ψηφισμάτων στο παρελθόν και υπογράμμισε ότι «ο λόγος του δημάρχου είναι εμπρηστικός και διχαστικός».

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποδοκιμάζει με έμφαση περιστατικά καταστροφής και βανδαλισμών τόσο της δημοτικής περιουσίας, όσο και της περιουσίας των συμπολιτών μας και ζητεί τη λήψη μέτρων για τη μελλοντική αποτροπή τους.

Το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και όλων των πολιτικών και κοινωνικών ομάδων και κινημάτων να διαδηλώνουν εκφράζοντας θέσεις, απόψεις, αιτήματα και διεκδικήσεις, είναι απόλυτα σεβαστό και αποδεκτό, αλλά απόλυτα σεβαστή πρέπει να είναι και η βούληση της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας μας αυτό να γίνεται στο πλαίσιο της νομιμότητας και με σεβασμό στην ζωή, την προσωπικότητα και την περιουσία των άλλων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ζητεί από τις αρμόδιες Αρχές να δείχνουν μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας, καταστροφών και λεηλασιών και από τους πολίτες να εκφράζουν, με κάθε νόμιμο και ειρηνικό τρόπο, την αντίθεσή τους σε τέτοια φαινόμενα, απορρίπτοντας κάθε μορφή απειλών, αυτοδικίας και τραμπουκισμών από όπου και αν προέρχονται, που κατατείνουν στην τρομοκράτησή τους και στην επιβολή κλίματος φοβίας, για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

Η Δημοτική περιουσία είναι ιδιοκτησία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών και έτσι οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε και να την υπερασπιζόμαστε με κάθε νόμιμο μέσο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου