ΤΟΠΙΚΑ

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι στο Βόλο

απέχουν-από-τα-καθήκοντά-τους-οι-δικηγ-197210

Η κινητοποίηση ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου

Την αποχή από τα καθήκοντά τους, η οποία θα διαρκέσει έως την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν χθες οι δικηγόροι και στο Βόλο. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που η ισχύ τους από 1-1-2016 θα πλήξει το θεσμό της δίκαιης δίκης και την ορθή και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, όπως τονίζουν.

Ετσι, από χθες τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου παρίστανται στις οικείες διαδικασίες, μόνο για την υποβολή αιτημάτων αναβολής. Καταθέτουν δικόγραφα, μόνον στις περιπτώσεις που συντρέχει ανελαστική υποχρέωση κατάθεσης αυτών (παραγραφή, απώλεια προθεσμίας άσκησης δικαιώματος κ.λπ.).

Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, που διαδικαστικοί ή κοινωνικοί λόγοι επιβάλλουν την παράσταση δικηγόρου ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων καθώς και ενώπιον Συμβολαιογράφων, η σχετική άδεια παράστασης χορηγείται από το προεδρείο του Συλλόγου, κατόπιν υποβολής τεκμηριωμένης αίτησης από τον ενδιαφερόμενο, διευκρίνιζε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης, σε δηλώσεις του σχετικά με την κινητοποίηση του κλάδου.

Εθελοντική αιμοδοσία

Στο μεταξύ, κινητή μονάδα αιμοληψίας στάθμευσε χθες, από το πρωί έως το μεσημέρι, μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου. Ικανοποιητική κρίθηκε η ανταπόκριση για αιμοδοσία, μετά από κάλεσμα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, ώστε να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος με τη διακριτική επωνυμία «Θέμις Ζωή», που δημιουργήθηκε το 2014.

«Οι κατά καιρούς εκκλήσεις για χορήγηση αίματος σε δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους που είχαν ανάγκη μετάγγισης, κατέστησαν επιτακτική τη δημιουργία τράπεζας αίματος. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η άμεση διάθεση αίματος, χωρίς κανείς να αγωνιά για το πού και το πώς θα το βρει. Οι δικηγόροι και οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι άτομα ευαισθητοποιημένα, γνωρίζουν ότι η αιμοδοσία είναι πράξη ευαισθησίας, πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης», δήλωσε ο Λ. Γαϊτάνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου