ΤΟΠΙΚΑ

Βράβευση νεαρών μαθητών

βράβευση-νεαρών-μαθητών-194531

Διακρίθηκαν στο γλωσσικό διαγωνισμό «Χρ. Τσολάκης» όπου συμμετείχαν δεκάδες παιδιά

Σημαντική στιγμή αποτέλεσε για τέσσερις μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η χθεσινή τελετή απονομής των βραβείων που απέσπασαν, συμμετέχοντας στο γλωσσικό διαγωνισμό «Χρ. Τσολάκης», ο οποίος αποτελεί θεσμό εγνωσμένης αξίας. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν η Μαρία Ελένη – Γκαβαρδίνα, η Ανθή Σταυρίδη, ο Θανάσης Μανίνης και η Γεωργία Καπεταδημήτρη, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στην ελληνική γλώσσα και τη φιλομάθειά τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η Μαρία – Ελένη Γκαβαρδίνα, απόφοιτη του 7ου Γυμνασίου, μαθήτρια σήμερα του 6ου Λυκείου Βόλου, υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά η γνώση της γλώσσας, του συντακτικού, της γραμματικής και γενικά της ελληνικής γλώσσας. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επεσήμανε ότι η συμμετοχή της στο διαγωνισμό ήταν μια πολύ χρήσιμη διαδικασία, διότι της έδωσε την ευκαιρία να εμπλουτίσει τις γνώσεις της. «Η γνώση της ελληνικής είναι το παν και χωρίς τις κατάλληλες βάσεις, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με ανάλογα συναισθήματα αναφέρθηκε στο διαγωνισμό η συνομήλικη Ανθή Σταυρίδη, μαθήτρια του 5ου Λυκείου Βόλου, η οποία αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στη στήριξη της φιλολόγου Σοφίας Κανταράκη, καθηγήτριας του 3ου Γυμνασίου Βόλου, στο οποίο φοίτησε η ίδια. Σκιαγραφώντας τη σημερινή πραγματικότητα, η νεαρή μαθήτρια παρατήρησε ότι επικρατεί γλωσσική ένδεια γενικότερα στο νεανικό πληθυσμό και είναι αναγκαίες οι δράσεις που προάγουν τη γνώση. Παράλληλα σημείωσε ότι «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το Λύκειο ως έναν τρόπο για να διδαχτούμε πράγματα κι όχι απλά ως μέσο πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο».

Ο Θανάσης Μανίνης, απόφοιτος του 3ου Γυμνασίου και σήμερα μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή των μαθητών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό απέδειξε ότι τα παιδιά ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα και τη μάθηση, χαρακτηρίζοντας «πάρα πολύ ωραία την εμπειρία», την όλη διαδικασία. Παράλληλα επεσήμανε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να εμβαθύνει στην ελληνική γλώσσα, επισημαίνοντας ότι μαθητές, άσχετα από την κατεύθυνση που επιθυμούν να ακολουθήσουν, δεν πρέπει να αφήνουν κενά σε κανένα τομέα επιστημών, πολύ δε περισσότερο στο θεωρητικό, που είναι πάρα πολύ σημαντικό πεδίο.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τη Γεωργία Καπεταδημήτρη, μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου, η διάκριση που απέσπασε, ενώ όπως επεσήμανε «όλοι χρειαζόμαστε βελτίωση. Πρέπει να ενημερωνόμαστε, να διαβάζουμε βιβλία και να διευρύνουμε, γενικότερα, τις γνώσεις μας». Η συμμετοχή της στο συγκεκριμένο διαγωνισμό άνοιξε σημαντικούς δρόμους γνώσης, ενώ όπως τόνισε η ίδια «τα οφέλη που αποκόμισα από το συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι σημαντικά και με βοηθούν γενικότερα στο σχολείο».

Διοργανωτές του γλωσσικού διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές της τρίτης γυμνασίου, είναι το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μαγνησίας και οι σχολικοί σύμβουλοι φιλολόγων Μαγνησίας.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων στους διακριθέντες πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημαρχείου Βόλου, ενώ ο διαγωνισμός προέκυψε μετά από πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Σοφίας Κανταράκη, η οποία τόνισε ότι «ο διαγωνισμός ενδυναμώνει τη σχέση των παιδιών με τη γλώσσα, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητά της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου