ΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα ανάπλασης πλατειών στο Ν. Πήλιο

πρόγραμμα-ανάπλασης-πλατειών-στο-ν-πή-19336

Τα προβλήματα των τυφλών πολιτών και γενικότερα των αναπήρων στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που έγινε χθες στα γραφεία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας Μάγνητες Τυφλοί» και του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Νικόλαου Φορτούνα και του Δημοτικού Συμβούλου Ιωάννη Πασιά σε προγραμματισμένη συνάντηση με το σωματείο.

Ο Δήμαρχος Νικόλαος Φορτούνας άκουσε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την κοινότητα των τυφλών και δεσμεύτηκε για την ικανοποίησή τους.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, σε συνεργασία με το σωματείο ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα εκπονήσει ειδικό πρόγραμμα μέσα στο πλαίσιο της ανάπλασης του κέντρου του Δήμου (πλατεία Αργαλαστής) αλλά και στις έδρες των δημοτικών διαμερισμάτων, ώστε όσοι ζουν μόνιμα στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, αλλά και οι επισκέπτες με αναπηρία, να απολαμβάνουν ένα πλήρως προσβάσιμο δομημένο περιβάλλον στα πλαίσια του δυνατού.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο γι’ αυτή τη συνάντηση και συμφώνησαν από κοινού αυτές οι συναντήσεις να επαναλαμβάνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να εξετάζεται και να αξιολογείται η πρόοδος των παρεμβάσεων πρόσβασης και προσπελασιμότητας με κοινό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητα της ζωής στο Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Ο πρόεδρος Λάμπρος Παρασκευάς ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νικόλαο Φορτούνα και τον Δημοτικό Σύμβουλο Ιωάννη Πασιά και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτή η συνεργασία που ξεκινάει θα έχει εφαρμογή και στο μέλλον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου