ΤΟΠΙΚΑ

Aνάδοχος για το έξυπνο ΣΕΣ

aνάδοχος-για-το-έξυπνο-σεσ-192485

Στην εταιρεία «ΚΞ GLOB22», η οποία κατέθεσε την πιο συμφέρουσα προσφορά, κατακυρώνεται ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση και λειτουργία του έξυπνου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στον Βόλο. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 5,3 εκατ. ευρώ, για το οποίο ο ανάδοχος κατέθεσε προσφορά 4,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το νέο σύστημα χωροθετείται σε συνολικά 45 δρόμους στους οποίους καταγράφονται 1.008 θέσεις ΣΕΣ και 1.401 θέσεις στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους. Σε αυτές τις 45 οδούς καταγράφονται επίσης 53 ειδικές θέσεις, 284 θέσεις για μοτοποδήλατα, 54 θέσεις ΑμεΑ και 35 για ταξί και 47 θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

Η περιοχή εφαρμογής του νέου ΣΕΣ περιλαμβάνει την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Φιλελλήνων, Μαγνήτων, Κοραή, Κωνσταντά, 54ου Συντάγματος ΕΛ.ΑΣ., Γαζή, Βασσάνη, 2ας Νοεμβρίου, Θουκυδίδου, Παπαδιαμάντη, Λαμπράκη, Μπόρελ, Αργοναυτών, Ηπείρου, Ιάσονος, Φιλελλήνων, Δημητριάδος, Τσοποτού, Φιλίππου Ιωάννου, Σαράτση, Περραιβού, Πολυμέρη, Φιλελλήνων.

Η μελέτη προβλέπει λειτουργία του Σ.Ε.Σ. συνεχόμενα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τις Κυριακές και Αργίες η στάθμευση θα είναι ελεύθερη.

Επίσης ο μέγιστος χρόνος στάθμευσης θα αφορά τις τρεις ώρες αντί για δύο που ισχύει σήμερα.

Θα δημιουργηθεί μία ζώνη τιμολόγησης. Ως ελάχιστο κόστος στάθμευσης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη διάρκεια στάθμευσης (δηλαδή 1,00€ για μία ώρα). Η ανανέωση του 3ωρου χρόνου στάθμευσης σε ίδια θέση δεν επιτρέπεται.

Επίσης, οι κάτοικοι θα καταβάλουν ένα ετήσιο τέλος για το κόστος έκδοσης της κάρτας μονίμου κατοίκου και για την ανάληψη ενός μικρού μέρους του κόστους συντήρησης και αστυνόμευσης των θέσεων τους. Το σχετικό ποσό που καταβάλουν οι δημότες άλλων πόλεων που έχει εφαρμοστεί αντίστοιχο μέτρο είναι 10€ ετησίως και προτείνεται κάτι αντίστοιχο και για το Δήμο Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου