ΤΟΠΙΚΑ

Παρέλαβε την διαπιστωτική πράξη αργίας o Αχιλλέας Μπέος

παρέλαβε-την-διαπιστωτική-πράξη-αργί-190851

Σε περιπέτειες από σήμερα ο Βόλος και η Δημοτική Αρχή, αφού στις 10.30 το πρωί, η διαπιστωτική πράξη της αργίας του δημάρχου, που στάλθηκε με συστημένη επιστολή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, παραλήφθηκε προσωπικά από τον Αχιλλέα Μπέο..

Το έγγραφο παρεδόθη από υπάλληλο των ΕΛΤΑ στον ίδιο τον κ. Μπέο, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο του. Ως γνωστόν, ο δήμαρχος Βόλου τίθεται σε αργία λόγω της παραπομπής του σε δίκη κακουργηματικού χαρακτήρα για την υπόθεση «στημένων παιχνιδιών», γνωστή ως σκάνδαλο Coriopolis.

Πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του Αχιλλέα Μπέου αναφέρουν ότι ο παυθείς δήμαρχος του Βόλου θα προσφύγει, αύριο κιόλας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ νομικοί κύκλοι μιλούν για μεγάλες πιθανότητες αναστολής και άρση της αργίας.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, αν ο δήμαρχος έχει τεθεί σε αργία, τα καθήκοντά του ασκεί αντιδήμαρχος, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αν το δημοτικό συμβούλιο δεν εκδώσει την σχετική απόφαση μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία ή αν εκείνοι που ορίστηκαν, δεν επιθυμούν να ασκήσουν τα καθήκοντα του δημάρχου, τότε αναλαμβάνει ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού, που στην περίπτωση του Δήμου Βόλου είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς.

Για τη θέση του δημάρχου φέρεται να ενδιαφέρεται, με υψηλές πιθανότητες εκλογής, και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπαζιάκας, από τους πλέον στενούς φίλους και συνεργάτες του Αχιλλέα Μπέου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου