ΤΟΠΙΚΑ

Στη Βουλή το πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τον πλειστηριασμό της προσφυγικής κατοικίας

στη-βουλή-το-πρωτοσέλιδο-του-ταχυδρομ-187065

Στη Βουλή, στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, όπου συζητήθηκε η επίμαχη τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, έφτασε χθες το πρωτοσέλιδο θέμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, σχετικά με την προσφυγική πρώτη κατοικία πενταμελούς οικογένειας ανέργων στη Ν. Ιωνία, που βγήκε προχθές στο σφυρί για ποσό ύψους 30.000 ευρώ, αλλά γλύτωσε στο παραπέντε, όταν αργά το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι τράπεζα και οφειλέτης βρίσκονται σε διαδικασία διακανονισμού.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος , κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αρμόδια επιτροπή, κατέθεσε στα πρακτικά το χθεσινό φύλλο της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, το οποίο είχε πρώτο θέμα τον πλειστηριασμό του προσφυγικού σπιτιού, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι κάθε πρώτη κατοικία χαίρει προστασίας…

«Αυτό που συνέβη χθες στην πόλη μου, τον Βόλο, αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί σας περί προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν ισχύουν», τόνισε ο Χρ. Μπουκώρος απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και συνέχισε λέγοντας:

«Τις προσφυγικές κατοικίες τις ξέρετε. Είναι αυτές που έχτισε η Πολιτεία για να στεγαστούν οι πρόσφυγες που έφτασαν στην πόλη μετά την Καταστροφή του 1922. Ενας κληρονόμος δύο τέτοιων κατοικιών -καμαρούλες μια σταλιά- είχε την ατυχή έμπνευση το 2004, κύριε Υπουργέ, να πάρει δάνειο 110.000 ευρώ για να συνενώσει τις δύο μικρές κατοικίες και να τις μετατρέψει σε πρώτη κατοικία για την 5μελή οικογένειά του.

Μέχρι το 2010 πλήρωνε κανονικά τις δόσεις, ενώ στη συνέχεια έμεινε άνεργος και αδυνατούσε να πληρώσει. Αυτή η πρώτη κατοικία στεγάζει δύο άνεργους και τρία παιδιά. Χθες (σ.σ. προχθές) ο πλειστηριασμός αναρτήθηκε και ακυρώθηκε το τελευταίο λεπτό, λόγω του ξεσηκωμού της τοπικής κοινωνίας», συμπλήρωσε ο βουλευτής Μαγνησίας και προς επίρρωση των όσων έλεγε παρουσίασε ενώπιον του Στ. Κοντονή και των μελών της Επιτροπής το πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

«Γιατί έπρεπε να τρομοκρατηθεί μία πενταμελής οικογένεια;» αναρωτήθηκε καταλήγοντας ο Χρ. Μπουκώρος και κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής την εφημερίδα, λέγοντας: «Καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής την εφημερίδα. Πρόκειται για μία ιστορική εφημερίδα, σοβαρή και υπεύθυνη, που καταγράφει την πραγματικότητα. Για να μην μας λέτε ότι δεν συμβαίνουν αυτά…».

Σχετικά άρθρα:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου