ΤΟΠΙΚΑ

Αγοραπωλησίες συναλλάγματος: Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες για τις επενδύσεις

αγοραπωλησίες-συναλλάγματος-υπάρχο-18705

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για να επενδύουν τα χρήματά τους με ασφάλεια – Παρέμβαση επαγγελματία με αφορμή τις υποθέσεις εξαπάτησης στον Βόλο

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν στον κόσμο των επενδύσεων συναλλάγματος οι απάτες στον Βόλο από 37χρονο ημεδαπό, ο οποίος έπειθε επαγγελματίες με οικονομική επιφάνεια να επενδύσουν τα χρήματά τους για να βγάλουν δήθεν κέρδος και στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα καρπωνόταν.

Στον Βόλο διαλευκάνθηκαν πέντε υποθέσεις εξαπάτησης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλα θύματα. Παράλληλα εκκρεμεί άλλη μία υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Η συνολική λεία του 37χρονου είναι πάνω από 200.000 ευρώ.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με θύματα του δράστη που εμπιστεύτηκαν τις εμπειρίες τους. Με αφορμή το ρεπορτάζ παρενέβη ο Οδυσσέας Σκάρλας Asset management από την εταιρεία Oscar fin με παραρτήματα σε Λονδίνο, Κύπρο, Ελλάδα και έδρα στο Λονδίνο.

Ο κ. Σκάρλας έδωσε χρήσιμες οδηγίες για την προστασία των επενδυτών από επιτήδειους. «Πρώτα απ’ όλα ο πελάτης πρέπει να υπογράφει ένα συμβόλαιο που μας δίνει την άδεια να χειριστούμε το κεφάλαιό του. Δεύτερον, ο λογαριασμός ανοίγει στο όνομα του πελάτη. Ο πελάτης στέλνει ο ίδιος τα χρήματα από το λογαριασμό του στην τράπεζα που συνεργαζόμαστε. Αυτή είναι η πρώτη απόδειξη που έχει» λέει για τη διαδικασία που ακολουθείται.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «ο επενδυτής είναι απαραίτητο να έχει πάντοτε πρόσβαση στο λογαριασμό του, να βλέπει που βρίσκονται τα χρήματά του και πόσα κέρδη έχουν βγάλει. Ανά πάσα στιγμή να έχει ενημερωτικό έγγραφο πάνω στην κάθε θέση με λεπτομερή αναφορά».

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κρατεί τους κωδικούς του άλλο άτομο. «Οι λογαριασμοί ανήκουν στους επενδυτές. Τους παρέχουν ανεξαρτησία να κινηθούν, να προχωρήσουν είτε από μόνοι τους σε εντολή ή να ζητήσουν εξηγήσεις», σημειώνει.

Όμως, πάνω απ’ όλα όσοι ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε επενδύσεις συναλλάγματος θα πρέπει να εξετάσουν αν ο διαχειριστής έχει άδεια και είναι δηλωμένος. Να έχουν την ταυτότητα του επαγγελματία και να γνωρίζουν τα πάντα γι’ αυτόν και την υπηρεσία που παρέχει.

«Μόνο έτσι μπορούν να δράσουν και να διαμαρτυρηθούν οι επενδυτές, αν δεν παίρνουν τα χρήματά τους πίσω» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, σημειώνει ότι καλόν είναι οι επενδύσεις να γίνονται σε τράπεζες της Ευρώπης ώστε οι επενδυτές να μπορούν να μετακινηθούν άμεσα και να είναι κοντά με τις τράπεζες για οτιδήποτε συμβεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου