ΤΟΠΙΚΑ

«Δαιμόνιος» Βολιώτης έστησε πλεκτάνη σε επιχειρηματίες με λεία πάνω από 240.000€

δαιμόνιος-βολιώτης-έστησε-πλεκτάν-29680

Ποσό άνω των 240.170 άρπαξε 37χρονος Βολιώτης από επιχειρηματίες με οικονομική επιφάνεια – Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου διαλεύκανε άμεσα την υπόθεση μετά τις καταγγελίες

Προσέγγιζε Βολιώτες με σημαντική οικονομική επιφάνεια και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που είχε στα λογισμικά προγράμματα υπολογιστών τούς έπειθε να προχωρούν σε αγοραπωλησίες συναλλάγματος και ιδιοποιούταν τα χρήματά τους.

Βολιώτης ηλικίας 37 ετών έστησε απίστευτη κομπίνα για να βγάλει παράνομο κέρδος. Ομως, τα σχέδιά του χάλασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία μετά από επιστάμενες έρευνες διαλεύκανε την υπόθεση και σχημάτισε εναντίον του δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και την διαβίβασε στην Εισαγγελία Βόλου.

Στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Απρίλιο του 2020 ακόμη και εν μέσω καραντίνας άρπαξε ποσό συνολικό ποσό 74.170 ευρώ καταφέρνοντας να κοροϊδέψει επιχειρηματίες του Βόλου που έψαχναν να βρουν έναν ασφαλή τρόπο για να επενδύσουν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνολικά εξαπάτησε πέντε Βολιώτες επαγγελματίες, ωστόσο εκτιμάται ότι οι παθόντες είναι πολύ περισσότεροι. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Βόλου διεξάγει έρευνα για ακόμη μία υπόθεση μετά από καταγγελία Βολιώτη που ζημιώθηκε με το ποσό των 170.000 ευρώ.

Η δράση του 37χρονου αποκαλύφτηκε μετά από αναφορές που έγιναν στην Αστυνομία. Μετά από συνεχείς έρευνες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος έπειθε τους επιχειρηματίες να του εμπιστευτούν τα χρήματά τους και να τα επενδύσει εκείνος μέσω εταιρείας που διατηρούσε στην Αγγλία.

Για τον σκοπό αυτό άνοιγε λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας και της Αυστραλίας και είχε μόνο ο ίδιος του κωδικούς τους. Οι επιχειρηματίες που έπεσαν στην πλεκτάνη του μπορούσαν μόνο να παρακολουθούν την πορεία των επενδύσεών τους από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή και δεν είχαν δικαίωμα επιλογής όταν υπήρχε άνοδος των τόκων.

Όμως κάποια στιγμή οι επενδύσεις άρχισαν να παρουσιάζουν ζημία και τότε οι επιχειρηματίες διαπίστωσαν ότι ο επιτήδειος δεν τους έδινε πίσω τα λεφτά τους.

Οι επιχειρηματίες έχασαν τελικά όλα τα χρήματα για τις επενδύσεις τους και στράφηκαν στην Αστυνομία.

Επισημαίνεται ότι μετά τη διαλεύκανση της υπόθεσης ο 37χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης αυτοφώρου. Η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου για περαιτέρω ενέργειες. Εκτιμάται ότι θα συσχετιστεί με την μήνυση που έχει ήδη υποβληθεί για απάτη ύψους 170.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό δεν ελήφθη απολογία από τον 37χρονο.

Επισημαίνεται ότι η αγορά συναλλάγματος είναι μια εξωχρηματιστηριακή αγορά. Οι συναλλαγές δεν πραγματοποιούνται σε χρηματιστήριο, αλλά μεταξύ αντισυμβαλλομένων απευθείας ή μέσω μιας πλατφόρμας αντιστοίχισης. Με τις αγορές οι επενδυτές κερδίζουν τόκο από την τράπεζα που κρατάει τα χρήματά τους με την αγορά συναλλάγματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου