ΤΟΠΙΚΑ

Ταξί έπεσε σε χαντάκι στα Μελισσάτικα εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου

ταξί-έπεσε-σε-χαντάκι-στα-μελισσάτικα-185989

Κούρσα… τρόμου προχθές το βράδυ για επαγγελματία οδηγό ταξί, ο οποίος έπεσε με το όχημά του σε χαντάκι, στην περιοχή των Μελισσατίκων. Είχε μόλις ολοκληρώσει κούρσα, αφήνοντας επιβάτη στον προορισμό του, όταν επιχείρησε να επιστρέψει στην πιάτσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο οδόστρωμα είχε δημιουργηθεί πάγος εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν μετά τη χιονόπτωση και ο δρόμος ήταν ολισθηρός. Ο ταξιτζής κατέληξε σε παρακείμενο χαντάκι, αδυνατώντας να επαναφέρει το όχημά του στο οδόστρωμα.

Μέσω του συστήματος, ο οδηγός ενημέρωσε το τηλεφωνικό κέντρο για το ατύχημα, ζητώντας βοήθεια. Την έκκλησή του άκουσαν κι άλλοι συνάδελφοί του που εκείνη την ώρα είτε βρίσκονταν στις πιάτσες, είτε καθ’ οδόν εκτελώντας κούρσες. Ενας από αυτούς βρέθηκε δίπλα – δίπλα στους φωτεινούς σηματοδότες με τον εκπρόσωπο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλη Ηλιόπουλο, που εκείνη την ώρα μετέφερε προς τα σπίτια τους στη Ν. Ιωνία τρεις νοσηλεύτριες από το Νοσοκομείο Βόλου που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν με ίδια μέσα, καθώς τα αυτοκίνητά τους ήταν εγκλωβισμένα στο χιόνι, στα στενάκια όπου βρίσκονται οι κατοικίες τους.

Τον ενημέρωσε για το συμβάν και μόλις ο κ. Ηλιόπουλος ολοκλήρωσε τη μετακίνηση των νοσηλευτριών, μετέβη στα Μελισσάτικα, προκειμένου να βοηθήσει τον οδηγό ταξί. «Το οδόστρωμα στο συγκεκριμένο σημείο ήταν όντως ολισθηρό. Εβαλα και στο δικό μου αυτοκίνητο αντιολισθητικές αλυσίδες για να προσεγγίσω το ταξί και τον βοήθησα να επανέλθει στο οδόστρωμα», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος για ένα ολόκληρο 24ωρο μαζί με μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, προσέφεραν κάθε δυνατή βοήθεια σε όποιον είχε ανάγκη.

Ασθενείς που έπρεπε να μεταβούν στο Νοσοκομείο για να υποβληθούν σε θεραπεία, νοσηλεύτριες που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, ακόμη και διανομή αλατιού έκαναν σε πολίτες που δεν είχαν προνοήσει να προμηθευτούν και ζητούσαν ποσότητες για να ρίξουν στα στενά δρομάκια που είναι τα σπίτια τους για να μπορέσουν να κινήσουν τα οχήματά τους.

Ακόμη και στο αθλητικό πάρκο της Χιλιαδούς, στο ΚΑΠΗ του Αγίου Βασιλείου, βρέθηκαν μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας για να ρίξουν αλάτι στο πλακόστρωτο και να μπορέσει να λειτουργήσει ο χώρος που θύμιζε… παγοδρόμιο, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που προσέρχονταν για να κάνουν rapid test.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου