ΤΟΠΙΚΑ

Ξέμειναν από μάσκες τα φαρμακεία του Βόλου

ξέμειναν-από-μάσκες-τα-φαρμακεία-του-β-185312

Αυξημένη ζήτηση από τους Βολιώτες λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία

Εξαντλήθηκαν οι ιατρικές μάσκες από τα φαρμακεία του Βόλου, λόγω της έντονης ανησυχίας που επικρατεί για τον κορονοϊό, με το φαινόμενο να εντείνεται το τελευταίο διάστημα. Στο μεταξύ, η αναζήτηση συνεχίζεται καθημερινά, με δεκάδες Βολιώτες να απευθύνονται στα φαρμακεία της γειτονιάς, προκειμένου να προμηθευτούν ιατρικές μάσκες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ειδών με την μεγαλύτερη ζήτηση την συγκεκριμένη περίοδο.

Σχολιάζοντας την εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά οι φαρμακοποιοί, ειδικά το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Ματσιόλης ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι κάθε κατάσταση πρέπει να αντιμετωπίζεται με πνεύμα ψυχραιμίας, χωρίς πανικό. Παράλληλα τόνισε ότι μετά από την χρήση της μάσκας για διάστημα μισής περίπου ώρας, μειώνεται η δυνατότητα προστασίας από την μετάδοση του ιού.

«Η ιατρική μάσκα, είπε, δεν είναι πανάκεια. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι προστασίας, όπως τα αντισηπτικά μαντιλάκια, το συχνό πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή της έκθεσης σε δημόσιους χώρους και ο επαρκής αερισμός των χώρων όπου διαβιούμε, σύμφωνα με τα μέτρα που παίρνουμε και κατά της μετάδοσης του ιού της γρίπης» είπε.

Μετά τα κρούσματα που σημειώθηκαν στην γειτονική Ιταλία η αύξηση στην ζήτηση μέσων πρόληψης ανέβηκε κατακόρυφα, με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών να υπογραμμίζει ότι κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας σπεύδουν να προμηθευτούν μάσκες, αλλά σε κάθε περίπτωση συνιστάται ψυχραιμία. «Ανάλογες καταστάσεις έχουν αντιμετωπιστεί και στο παρελθόν. Ο φαρμακοποιός είναι πάντα δίπλα στον κόσμο και συνιστούμε να φροντίσουν την καλή τους φυσική κατάσταση, αλλά και τον επαρκή αερισμό στους χώρους όπου διαβιούν» υπογράμμισε.

Το ερώτημα «έχετε μάσκες» ακούγεται πολλές φορές και κάθε μέρα στα φαρμακεία του Βόλου, με την ανησυχία του κόσμου να μεγαλώνει και τον πρόεδρο των φαρμακοποιών να υπενθυμίζει ότι «ο πανικός δεν βοηθάει κανένα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου