ΤΟΠΙΚΑ

Σταγόνα στον ωκεανό οι παρεμβάσεις στα σχολεία

σταγόνα-στον-ωκεανό-οι-παρεμβάσεις-στ-184617

Μάχη με πενιχρά οικονομικά μέσα και λιγοστό προσωπικό δίνουν συνεργεία του τμήματος συντήρησης του Δήμου Βόλου

Με πενιχρά οικονομικά μέσα και λιγοστό προσωπικό επιχειρείται και φέτος το καλοκαίρι το… ρεκτιφιέ των σχολικών μονάδων του Βόλου. Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί της κατάστασης: στον ενιαίο Δήμο Βόλου υπάρχουν 184 σχολικές μονάδες την ίδια ώρα που το τμήμα συντήρησης διαθέτει μόλις τέσσερις βαφείς!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα συνεργεία του Δήμου Βόλου δίνουν τη μάχη της συντήρησης των σχολικών μονάδων, έχοντας αντίπαλό τους το χρόνο αλλά και τα πενιχρά μέσα. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συντηρήσεων, Διονύση Φαλαγγάρη, τα προβλήματα των σχολείων είναι πολλά, ο αριθμός των σχολικών μονάδων στον ενιαίο Δήμο Βόλου -από Πορταριά έως Αγχίαλο και από Βόλο έως Λεχώνια- μεγάλος, το προσωπικό λιγοστό και ακόμη λιγότεροι οι οικονομικοί πόροι. «Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε απόλυτα τις ανάγκες των σχολικών μονάδων», επισημαίνει ο κ. Φαλαγγάρης, με τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται στα σχολεία να θυμίζουν… σταγόνα στον ωκεανό.

Οπως ανέφερε ο ίδιος έχει ήδη ολοκληρωθεί ο ελαιοχρωματισμός των 9ου Δημοτικού Σχολείου και 9ου Νηπιαγωγείου Βόλου, 28ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στα Πευκάκια, 21ου Νηπιαγωγείου Βόλου στη Ν. Δημητριάδα και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος στα Κάτω Λεχώνια.

Αμέσως μετά, συνεργεία του Δήμου Βόλου, μπαίνουν στα 6ο και 8ο και 3ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, ενώ αναμένεται να γίνουν παρεμβάσεις και σε ορισμένα νηπιαγωγεία, ανάλογα με το μέγεθος των αναγκών που υπάρχουν.

Παράλληλα με τα έργα που γίνονται με αυτεπιστασία από τα δημοτικά συνεργεία, σε εξέλιξη βρίσκεται και εργολαβία. Συνεργεία πραγματοποιούν παρεμβάσεις για την αντικατάσταση των παλιών μεταλλικών παραθύρων στο 3ο ΓΕΛ Βόλου, γίνονται εργασίες μόνωσης στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, πλήρη αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου, ενώ ολοκληρώνεται και η αντικατάσταση της στέγης του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Παρεμβάσεις στη στέγη γίνονται επίσης στο 8ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, ενώ εσωτερικοί ελαιοχρωματισμοί δρομολογούνται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς. Πινελιές μπαίνουν και στα συγκροτήματα των 4ου Γυμνασίου- 4ου ΓΕΛ Βόλου και 6ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου.

Εργολαβίες ύψους 180.000 ευρώ

Την ερχόμενη εβδομάδα συνεργεία δύο εργολάβων αναμένεται να ξεκινήσουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για εργολαβίες ύψους 60.000 ευρώ η κάθε μία, μέσω των οποίων θα δοθεί έμφαση στον ελαιοχρωματισμό των σχολείων και στη βελτίωση των χώρων υγιεινής.

Οι δημοπρασίες έχουν ολοκληρωθεί, αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι και σύντομα αναμένεται να αναλάβουν επί τω έργω προκειμένου έως το Σεπτέμβριο να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις και το πρώτο σχολικό κουδούνι να βρει τις αίθουσες έτοιμες για την υποδοχή των μαθητών.

Μικρή καθυστέρηση εκτιμάται ότι θα υπάρξει για αντίστοιχη εργολαβία για τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του Βόλου, που αναμένεται να ξεκινήσει λίγο αργότερα μέσα στον Αύγουστο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου