ΤΟΠΙΚΑ

Θρήνος για τον παράτολμο δύτη

θρήνος-για-τον-παράτολμο-δύτη-182326

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο άνθρωπος, που κατάφερε να «δαμάσει» τον βυθό, ο «γίγαντας», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, δεν θα ξαναβουτήξει. Ο Βολιώτης δύτης Θέμης Πολυζώης,49 χρόνων, «έσβησε» το βράδυ προχθές Τετάρτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού. Ολοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρει και θα βγει όρθιος από τη δοκιμασία. Δυστυχώς όμως δεν ήταν γραφτό. Εφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά του και όσους τον γνώριζαν.

Ο 49χρονος νόσησε από κορονοϊό μόλις πριν από δέκα ημέρες. Παρουσίασε βαριά συμπτωματολογία. Δεν ήταν εμβολιασμένος.

Μολονότι φίλοι και γνωστοί τον παρότρυναν να κάνει το εμβόλιο, είχε διαφορετική άποψη. Δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

«Επαιρνε την πέτρα και την έστειβε», μονολογούσαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συντετριμμένοι επιστήθιοι φίλοι του. Ηταν ρωμαλέος και γερός σαν ατσάλι. Ο φονικός ιός όμως δεν κάνει διακρίσεις, όπως αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά. Τον χτύπησε βαριά και τον «γονάτισε».

Εξαρχής νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πριν από τρεις μέρες οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί. Η διαδικασία ήταν επώδυνη. Υπέστη θρόμβωση. Και πάλι όμως όλοι ήλπιζαν ότι θα τα καταφέρει και θα «ξεγελάσει» τον θάνατο.

Δυστυχώς οι ελπίδες της οικογένειας, συγγενών και φίλων δεν ευοδώθηκαν. Προχθές Τετάρτη το βράδυ άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα.

Το άγγελμα του θανάτου του προκάλεσε σοκ. Συγκλονισμένες η σύζυγός του και οι δύο κόρες του αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη απώλεια.

Ο Θέμης Πολυζώης ήταν επαγγελματίας δύτης. Ο βυθός ήταν για εκείνον το «δεύτερο σπίτι του». Λάτρευε τη δουλειά του. Από τους καλύτερους στον κλάδο του, ταξίδευε σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου τον ζητούσαν. Γέννημα θρέμμα της συνοικίας Νεάπολη στον Βόλο. Διέμενε με τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του στις Αλυκές.

«Σείστηκαν» τα social media από τα μηνύματα χρηστών που αποχαιρετούν τον 49χρονο.

Συλλυπητήριο μήνυμα εκδόθηκε επίσης από τον Σύλλογο «Αργώ-Volley Club», στο οποίο επισημαίνονται τα εξής: «Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια Πολυζώη για τη μεγάλη απώλεια του αγαπητού μας φίλου Θέμη και πατέρα των αθλητριών μας Μαρίας και Ελευθερίας. Καλό Παράδεισο Θέμη». Συλλυπητήρια ανακοίνωση εκδόθηκε επίσης εκ μέρους του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ». Το τμήμα βόλεϊ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην αθλήτρια του τμήματος Ελευθερία Πολυζώη για τον θάνατο του πατέρα της. «Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην οικογένεια και στεκόμαστε στο πλευρό της αθλήτριας», τονίζεται.

Η κηδεία του 49χρονου θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή στις 12.30 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στις Αλυκές Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου