ΤΟΠΙΚΑ

Πεταμένες σύριγγες ξεχείλισαν το ποτήρι – Ανησυχία από κατοίκους στους Αγίους Αναργύρους

πεταμένες-σύριγγες-ξεχείλισαν-το-ποτ-198564

Οι πεταμένες σύριγγες που βρήκαν προχθές το πρωί στον δρόμο, μπροστά από τα σπίτια τους, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανησυχίας για κατοίκους της συνοικίας των Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι τον τελευταίο ενάμιση χρόνου περίπου έχουν αναστατωθεί από την καθημερινή δράση ατόμων νεαρής ηλικίας.

Σύμφωνα με περιοίκους, ανήλικοι, αγόρια και κορίτσια, περίπου 20 άτομα, συγκεντρώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση σε διαφορετικά σημεία της συνοικίας και προκαλούν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους.

«Τα τελευταία χρόνια η ανθρωπογεωγραφία της συνοικίας έχει αλλάξει. Παρατηρούνται φαινόμενα βανδαλισμών αλλά και παραβατικές συμπεριφορές από ανηλίκους, στις παρέες των οποίων παρεισφρέουν και νεαροί μεγαλύτερης ηλικίας», αναφέρει περίοικος.

Όπως διαμαρτύρονται κάτοικοι, οι νεαροί, σπάνε και βάφουν παγκάκια και αστικό εξοπλισμό, προκαλούν οχλαγωγία, ενώ ενοχλούν τους περιοίκους χτυπώντας κουδούνια διαμερισμάτων και σπιτιών. «Δεν τολμούμε ούτε παρατήρηση να κάνουμε για να μην μπούμε στο στόχαστρό τους», αναφέρουν.

Οι ίδιοι περιγράφουν ότι οι παρέες των ανηλίκων καταναλώνουν αλκοόλ και φωνάζουν βωμολοχώντας, ακόμη και αργά το βράδυ σε ώρες κοινής ησυχίας. «Εχουμε χάσει τον ύπνο μας», λένε ανήσυχοι για τι άλλο μπορεί να γίνεται έξω σχεδόν από τις πόρτες των σπιτιών τους.

Η παρέα των ανηλίκων φαίνεται να έχει τρία στέκια στα οποία συγκεντρώνεται: το ένα είναι στην πλατεία του Ιερού Ναού στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων, στο πάρκο στην Ιερολοχιτών με Οικονόμου και στη μεταλλική πεζογέφυρα πάνω από τις γραμμές του ΟΣΕ.

Προχθές το πρωί, περίοικοι βρήκαν πεταμένες λεπτές σύριγγες και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανησυχίας τους. «Φοβόμαστε για τα παιδιά μας, για εμάς τους ίδιους», λένε.

Κάτοικοι της περιοχής που και στο παρελθόν έχουν καταγγείλει περιστατικά βανδαλισμών και παραβατικής συμπεριφοράς από παρέες νεαρών, καλούν συχνά- πυκνά την αστυνομία. «Μόλις βλέπουν τις μηχανές της ΔΙΑΣ φεύγουν και μετά από λίγο επιστρέφουν στο ίδιο σημείο», διαμαρτύρονται περίοικοι, ζητώντας να ενταθεί η αστυνόμευση στην περιοχή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου