ΤΟΠΙΚΑ

Να σταματήσει η φρίκη της γενοκτονίας που συντελείται στη Γάζα

να-σταματήσει-η-φρίκη-της-γενοκτονίας-179783

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στην Παλαιστίνη, ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

Καταδικάζουμε με τον πλέον απόλυτο τρόπο τη χρήση στρατιωτικής βίας, τους στοχευμένους βομβαρδισμούς και την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Γάζα, που έχει προκαλέσει εκατόμβη νεκρών αμάχων Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά. Πρόκειται για πράξεις ντροπής και για ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τα θύματα αυτής της εισβολής και απαιτούμε, μαζί με την παγκόσμια φιλειρηνική κοινή γνώμη, την άμεση κατάπαυση του πυρός σε εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών..

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και την Ελληνική κυβέρνηση να αναλάβουν άμεσα αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για την προάσπιση της ειρήνης και της ανθρώπινης ζωής, ώστε να σταματήσει η φρίκη της γενοκτονίας που συντελείται στη Γάζα. Ο κύκλος της βίας και του αίματος επιβάλλεται να κλείσει άμεσα και να ανοίξει ο κύκλος του διαλόγου και της συνεννόησης για μια βιώσιμη και κοινά αποδεκτή λύση. Η ειρήνη στην περιοχή μπορεί να διασφαλιστεί μόνο εάν βασίζεται στη λύση των δύο κρατών -του Ισραήλ και της Παλαιστίνης- τα οποία θα συνυπάρχουν ειρηνικά με βάση και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου