ΤΟΠΙΚΑ

Ψυχολόγος στο Δημοτικό Σχολείο Διμηνίου

ψυχολόγος-στο-δημοτικό-σχολείο-διμην-178040

Για τη διαχείριση του πένθους μαθητών και δασκάλων, που θρηνούν την απώλεια του 11χρονου Παναγιώτη

Ψυχολόγος του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Μαγνησίας βρίσκεται από χθες στο πλευρό δασκάλων και μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διμηνίου, που θρηνεί την απώλεια του 11χρονου Παναγιώτη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη κι ενώ νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

Χθες το σχολείο λειτούργησε πρώτη ημέρα μετά το τραγικό συμβάν με την απώλεια του μικρού μαθητή της ε’ τάξης. Με απόφαση του δημάρχου Βόλου, το σχολείο παρέμεινε κλειστό ανήμερα της κηδείας του μικρού μαθητή λόγω πένθους, ενώ και την περασμένη Παρασκευή δεν λειτούργησε προκειμένου να γίνει απολύμανση για ψυχολογικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Πολύζο ψυχολόγος συνδράμει τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και τους ίδιους τους μαθητές για τη διαχείριση του πένθους. Στόχος να βιώσουν την απώλεια όσο το δυνατό πιο ομαλά, χωρίς άγχος και τρόμο.

Ψυχολόγος του ΚΕΣΥ ήρθε σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς που είναι συγκλονισμένοι από την ξαφνική απώλεια ενός από τα παιδιά τους, ενώ μπήκε και στην τάξη όπου μέχρι και πριν από μερικές ημέρες βρισκόταν και ο μικρός Παναγιώτης. Η θέση του ήταν κενή. Οι μαθητές κλήθηκαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, ενώ στο πλαίσιο της διαχείρισης της τραγικής απώλειας θα προχωρήσουν σε δράσεις τις επόμενες ημέρες.

Σε δεύτερη φάση και εφόσον υπάρχει επιθυμία, ψυχολόγοι του ΚΕΣΥ θα στηρίξουν και την οικογένεια του 11χρονου.

Σημειώνεται ότι για την απώλεια του μικρού Παναγιώτη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σε τρία διαφορετικά επίπεδα, από την Εισαγγελία Βόλου, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου