ΤΟΠΙΚΑ

Σχολεία στη Μαγνησία σε αναστάτωση λόγω κορονοϊού

σχολεία-στη-μαγνησία-σε-αναστάτωση-λό-178954

Δράση σε συνεργασία με τους Ιατρικό και Φαρμακευτικό Συλλόγους ανέλαβε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Νέος… συναγερμός ήχησε το τριήμερο της Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας από γονείς μαθητών δύο σχολικών μονάδων σε Ν. Αγχίαλο και Τσαγκαράδα, όταν ενημερώθηκαν ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή στενοί συγγενείς συμμαθητών των παιδιών τους επέστρεψαν από ταξίδι στην Ιταλία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Υπό τον φόβο του κορονοϊού γονείς ήρθαν σε επαφή με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ζητώντας τη λήψη προληπτικών μέτρων στα σχολεία, ενώ έθεσαν τον προβληματισμό τους και την ανησυχία τους και στις κατά τόπους δημοτικές αρχές.

Διευθυντές των σχολικών μονάδων που ήρθαν σε επαφή με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σ. Σαβελίδη ζήτησαν οδηγίες και κατευθύνσεις. Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν δόθηκε οδηγία από το Υπουργείο σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη ο οποίος παράλληλα τόνισε προς τους γονείς ότι «κανένας διευθυντής δεν έχει δικαίωμα να μην επιτρέψει σε μαθητές να πάνε στο σχολείο».

Σημειώνεται ότι χθες επέστρεψαν στα μαθήματά τους οι 11 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου, που γύρισαν την προηγούμενη εβδομάδα άρον – άρον από την Περούτζια της Ιταλίας. Οι μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο για προληπτικούς λόγους και υπό το βάρος αντιδράσεων γονέων συμμαθητών τους.

Από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τα τρία σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος μαθητές των οποίων είτε ταξίδεψαν στην Ιταλία το περασμένο διάστημα είτε φιλοξένησαν Ιταλούς συμμαθητές τους στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus. Στο έγγραφο γίνεται λεπτομερής καταγραφή και ζητούνται κατευθύνσεις για τις ενέργειες που θα πρέπει να δρομολογηθούν σύμφωνα όμως με τον κ. Σαβελίδη δεν δόθηκε έως και χθες το μεσημέρι απάντηση.

Αναστάτωση επικρατεί και στα δημοτικά σχολεία από γονείς που ζητούν λήψη προληπτικών μέτρων για συμμαθητές των παιδιών τους που είτε το μεγαλύτερο αδερφάκι τους πήγε στην Ιταλία το περασμένο διάστημα στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος είτε οι γονείς τους είχαν ταξιδέψει. «Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις πληροφορίες που έχουμε και σε κάθε περίπτωση έχουμε στείλει σε όλα τα σχολεία τις οδηγίες που μας δόθηκαν από τα Υπουργεία για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να εφαρμόζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί», ανέφερε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Πολύζος.

Ακυρώθηκαν τρεις εκδρομές

Τρεις εκδρομές, που επρόκειτο να διοργανωθούν το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο προγραμμάτων Erasmus, ακυρώθηκαν. Πρόκειται για δύο εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ισπανία και μία προς Πολωνία.

Από το γραφείο εκπαιδευτικών προγραμμάτων γίνεται προσπάθεια για να δοθεί παράταση έξι μηνών στα προγράμματα Erasmus προκειμένου να μη χάσουν οι μαθητές την εμπειρία, αλλά και για την κάλυψη του κόστους του ταξιδιού μέσω του ευρωπαϊκού ταμείου.

Εκστρατεία ενημέρωσης από τη Δ.Δ.Ε.

σε συνεργασία με Ιατρικό και Φαρμακευτικό

Αφίσες, φυλλάδια και προσωπικές επιστολές, προκειμένου να ενημερωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και με έξοδα δύο γυμνασίων της πόλης, που επιλέχθηκαν, τυπώθηκαν οι αφίσες της Πολιτικής Προστασίας με τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού και από χθες αναρτήθηκαν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια.

Παράλληλα σε συνεργασία με τους Ιατρικό και Φαρμακευτικό Συλλόγους και την Ενωση Γονέων, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας εκτύπωσε τρισέλιδο φυλλάδιο με εικονίδια για τα μέτρα υγιεινής και προφύλαξης έναντι του κορονοϊού, το οποίο στάλθηκε σε όλα τα σχολεία και μαζί με επιστολή θα μοιραστεί σε όλους τους μαθητές προκειμένου να λάβουν γνώση και οι γονείς τους. «Στην προσωπική επιστολή ζητούμε από τους γονείς να ενημερώσουν και συγγενικά τους ή γειτονικά τους πρόσωπα που ενδεχομένως δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στόχος μας είναι μέσω των 26.000 γονέων να ενημερωθεί για τα μέτρα προφύλαξης έναντι του κορονοϊού όσο το δυνατό μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού», σημείωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία στοχεύει στην εγρήγορση, όχι όμως στον πανικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου