ΤΟΠΙΚΑ

«Ηθικό ακμαιότατο στην παραμεθόριο»

ηθικό-ακμαιότατο-στην-παραμεθόριο-176542

O καπετάνιος του «Πρωτέα» μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εικόνες από την επίσκεψή του στις ακριτικές Φέρες του Εβρου

Σε απόσταση αναπνοής από την παραμεθόριο βρέθηκε χθες ο καπετάνιος του «Πρωτέα» Γιώργος Αντωνίου και μετέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συγκλονιστικές εικόνες, περιγράφοντας το υψηλό φρόνημα, την ομοψυχία και το πνεύμα σύμπνοιας που διακατέχει τους ακρίτες των ελληνικών συνόρων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο γενναίος Γλωσσιώτης καπετάνιος που «δαμάζει» τα κύματα, ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, επισκέφτηκε την ακριτική κωμόπολη Φέρες, που βρίσκεται πολύ κοντά στον Εβρο, δίνοντας συμβολικά το «παρών» στον τιτάνιο αγώνα που διεξάγεται από τους γενναίους των συνόρων.

Οι Φέρες είναι κωμόπολη της περιφερειακής ενότητας Εβρου, έδρα της ομώνυμης δημοτικής ενότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης και βρίσκεται βορειοανατολικά της Αλεξανδρούπολης σε απόσταση 28 χιλιομέτρων και σε απόσταση 6 χιλιομέτρων δυτικά του ποταμού Εβρου, που βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ο καπετάνιος του «Πρωτέα», που εκτελεί εκτάκτως δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, βρέθηκε στην ακριτική περιοχή σε ένα διάλειμμα των καθηκόντων του, μαζί με φίλους του, που προέρχονται από την περιοχή, βιώνοντας από κοντά το κλίμα που επικρατεί στα ελληνικά σύνορα.

«Κινηθήκαμε με αυτοκίνητο σε όλη τη μεθοριακή γραμμή κοντά στις Φέρες, διανύοντας ακτίνα 15 περίπου χιλιομέτρων παράλληλα με το ποτάμι του Εβρου, όπου διακρίνει κανείς ρούχα παρατημένα στην κοίτη του ποταμού, από τους πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα, αλλά όπως πληροφορηθήκαμε, επέστρεψαν πίσω» είπε.

Περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στις ακριτικές Φέρες, ανέφερε ότι «ο κόσμος είναι οργανωμένος και όλοι είναι μια ομάδα, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα». Οι ίδιοι οι πολίτες κάνουν νυχτερινές περιπολίες, με τις στρατιωτικές δυνάμεις να παραμένουν αυξημένες κοντά στα σύνορα και πάνω στην εθνική ακτογραμμή, για να αποτραπεί κάθε πιθανότητα εισβολής.

Ο καπετάνιος του «Πρωτέα» περιέγραψε με έκδηλο θαυμασμό την ομοψυχία των κατοίκων των ακριτικών χωριών και των στρατιωτικών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι εκδηλώνεται κύμα συμπαράστασης από παντού, με πολίτες να ενισχύουν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τις δυνάμεις συνοριοφυλακής. «Εάν μου ζητηθεί η βοήθεια, φυσικά θα την προσφέρω» δήλωσε ο κ. Αντωνίου, ενώ τόνισε ότι «είναι ακμαιότατο το ηθικό στις ακριτικές περιοχές», για να προσθέσει ότι «πήγαμε για να δηλώσουμε συμβολικά την παρουσία μας στην παραμεθόριο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου