ΤΟΠΙΚΑ

Εσπασαν τα κοντέρ: 773 μολύνσεις στην πρωτοβάθμια τον Ιανουάριο

εσπασαν-τα-κοντέρ-773-μολύνσεις-στην-πρω-175980

Εσπασαν… τα κοντέρ τον Ιανουάριο με τον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο μήνας που έκλεισε ήταν ο πιο δύσκολος από υγειονομικής άποψης, καθώς σε περίπου 20 ημέρες που λειτούργησαν τα σχολεία καταγράφηκαν συνολικά 774 μολύνσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Χθες, ο μήνας έκλεισε με 89 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 80 αφορούν σε μαθητές και τα εννέα σε εκπαιδευτικούς. «Ηταν η δεύτερη χειρότερη ημέρα από πλευράς αριθμού κρουσμάτων από την ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος, αναφερόμενος στον αριθμό των ημερήσιων μολύνσεων τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς. Σημειώνεται ότι επιπλέον 67 κρούσματα, 61 σε μαθητές και 6 σε εκπαιδευτικούς, καταγράφτηκαν σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ο Ιανουάριος ήταν ο χειρότερος μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς σε κανένα από τα τρία προηγούμενα «κύματα», δεν είχε καταγραφτεί τόσο υψηλός αριθμός κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και το τέλος Δεκεμβρίου και μόνο σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχουν καταγραφτεί 1.177 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 113 αφορούσαν σε εκπαιδευτικούς. Μέσα στον Νοέμβριο καταγράφτηκαν 528 κρούσματα, 320 κρούσματα τον Δεκέμβριο, 261 τον περασμένο Οκτώβριο και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχαν σημειωθεί 68 μολύνσεις.

Τον Ιανουάριο, οπότε και κυριάρχησε η υπερμεταδοτική μετάλλαξη όμικρον του κορονοϊού, τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν. Από τις 10 Ιανουαρίου οπότε και επαναλειτούργησαν τα σχολεία, οι μολύνσεις κυμάνθηκαν σε τριψήφια νούμερα κάθε εβδομάδα. Από το σύνολο των 773 μολύνσεων οι 687 αφορούσαν σε μαθητές και οι 86 σε εκπαιδευτικούς.

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού, την ίδια στιγμή μάλιστα που έχει χτιστεί τείχος ανοσίας, είτε μέσω των εμβολιασμών είτε μέσω της νόσησης. Νοσούν ακόμη και τριπλά εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, μαθητές που έχουν νοσήσει και στο παρελθόν», παρατηρεί ο κ. Μούσιος χωρίς να κρύβει τον προβληματισμό του.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου