ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος: Υπουργείο Υγείας & Υγειονομική Περιφέρεια οφείλουν να προλαμβάνουν τα κενά του Αχιλλοπούλειου

μεϊκόπουλος-υπουργείο-υγείας-υγειο-176390

Άμεση παρέμβαση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καταθέτοντας κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας για την επικείμενη παύση της λειτουργίας του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου εν μέσω πανδημίας.

Ο Βουλευτής διαβίβασε τη σχετική Επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, σύμφωνα με την οποία από 01.02.2022 αναμένεται η επισημαίνεται η παύση της λειτουργίας του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, καθώς η θητεία του επικουρικού ιατρού – γαστρεντερολόγου λήγει τον Ιανουάριο και δεν έχει προκηρυχθεί έγκαιρα η ανανέωση της θέση του, ενώ η μοναδική μόνιμη ιατρός τίθεται επίσης σε αναστολή από 01.02.2022.

«Το Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου προβλέπει δύο θέσεις μόνιμων ιατρών γαστρεντερολόγων για το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Αχιλλοπούλειου. Υπουργείο και 5η Υγειονομική Περιφέρεια όφειλαν να μεριμνήσουν τόσο για την έγκαιρη επαναπρόσληψη του επικουρικού ιατρού, όσο και για την προκήρυξη της δεύτερης μόνιμης θέσης ώστε ένα το Τμήμα να συνεχίσει να λειτουργεί αδιάλειπτα χωρίς προβλήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι το κλείσιμο του Γαστρεντερολογικού θα επηρεάσει σημαντικά την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Μαγνησίας και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού για την επίλυση του ζητήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου