ΤΟΠΙΚΑ

Πτώση 40% της τουριστικής κατανάλωσης

πτώση-40-της-τουριστικής-κατανάλωσης-175297

Δραματική μείωση της ελληνικής τουριστικής αγοράς καταγράφουν τα στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για την φετινή σαιζόν, ενώ –όπως αποδείχθηκε- η περιοχή διασώθηκε από τον εισερχόμενο μέσω των αεροδρομίων Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου.

Μείωση 15% καταγράφηκε στην έλευση γερμανών, ενώ έντονη κίνηση παρατηρήθηκε από τους Βαλκάνιους. «Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την στάση μας απέναντί τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων κ. Κων. Λεβέντης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ. Για πρώτη φορά την Μαγνησία επισκέφθηκαν ρώσοι –μετά το άνοιγμα στην ρωσική αγορά τον χειμώνα- καταγράφοντας 3000 διανυκτερεύσεις. Αρκετοί και οι ισραηλινοί επισκέπτες, καθώς η αγορά του Ισραήλ είναι στους αμέσως επόμενους στόχους αναζήτησης νέων αγορών.

Πάντως από το 2013 θα γίνει αεροπορική σύνδεση της Αγχιάλου με την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. «Το αεροδρόμιο μας έδωσε οξυγόνο» σημείωσε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε πως «ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και το μεγάλο στοίχημα είναι η επιβίωση έως το επόμενο καλοκαίρι».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου