ΤΟΠΙΚΑ

Κακοκαιρία εξπρές στη Θεσσαλία

κακοκαιρία-εξπρές-στη-θεσσαλία-174018

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται σήμερα στη Θεσσαλία, σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν, ενώ χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της Κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας.

Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν, στο μεταξύ, στην περιοχή, βορειοδυτικοί εντάσεως 5 με 7 Μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στα βόρεια. Στα νότια, αντίστοιχα, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Τσουχτερό κρύο πλαισιώνει το νέο κύμα κακοκαιρίας εξπρές που καταφθάνει, με τη θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών «να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης».

Στους χειμερινούς κολυμβητές συστήνεται «όπως αποφύγουν τη λήψη θαλασσίου λουτρού».

Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι «παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους και την αποφυγή δραστηριοποίησής κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου».

Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις «ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου στα τηλέφωνα 24213 53800 και 108.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου