ΤΟΠΙΚΑ

Στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

στον-αρχηγό-της-ελληνικής-αστυνομίας-172866

Επί τάπητος τα προβλήματα αστυνόμευσης, που αντιμετωπίζει η περιοχή Επίσκεψη στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου. Συναντήθηκε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη και συζήτησαν τα προβλήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζει το Νότιο Πήλιο. Η έλλειψη προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου και η συνεχής αλλαγή της διοίκησης ήταν το επίκεντρο της συζήτησης.Επίσης συζητήθηκε και η μόνιμη παρουσία αστυνομικών σε γραφείο που παραχώρησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αλλά καθυστερεί εδώ και δύο χρόνια. Επί τάπητος τέθηκε και η κατασκευή νέου κτιρίου και ένταξη στο ΕΣΠΑ σε ιδιόκτητο οικόπεδο που έχει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αργαλαστής όπου είναι η έδρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου και η νομοθεσία προβλέπει να βρίσκεται το κτίριο της Αστυνομίας. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου συνεχάρη τον αρχηγό για την προαγωγή του και την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Πήλιο και να δει από κοντά «τα προβλήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζουν οι Πηλιορείτες εξαιτίας της πρώην δημοτικής αρχής που ενδιαφερόταν για να μη φύγει το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου από τις Μηλιές, αλλά να ταλαιπωρούνται όλοι οι πολίτες του Δήμου εκτός των κατοίκων Μηλεών».

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαϊωάννου μεταξύ των άλλων τόνισε «ευχαριστούμε τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Καραμαλάκη Μιχαήλ για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε για την υπομονή του να μας ακούσει και να γίνει κοινωνός των προβλημάτων των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου.Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου ανέλαβε με δικές του δαπάνες και με οδηγίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εκπονήσει τη μελέτη του πολυδύναμου κτιρίου και την ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου