ΤΟΠΙΚΑ

Για καλό σκοπό στο Αχιλλοπούλειο η Ιουλία Νησιώτου – Μαντέλου

για-καλό-σκοπό-στο-αχιλλοπούλειο-η-ιου-169856

Η γνωστή παιδίατρος, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, φόρεσε την άσπρη μπλούζα και συνδράμει στο Νοσοκομείο Βόλου – 2.297 παιδιά εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού σε έναν μήνα

Μεγάλο σύμμαχο στην προσπάθεια να «θωρακιστούν» τα μικρά παιδιά από τον κορονοϊό βρήκε το Νοσοκομείο Βόλου και ειδικότερα το Παιδιατρικό Εμβολιαστικό Κέντρο του Αχιλλοπουλείου, στο πρόσωπο της Ιουλίας Νησιώτου – Μαντέλου.

Η γνωστή Βολιώτισσα παιδίατρος, επίκουρη καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έχει θητεύσει και αντινομάρχης Υγείας στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, συνδράμει ως γιατρός στους εμβολιασμούς των παιδιών, ηλικίας 5 έως 11 χρόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διακεκριμένη γιατρός τον περασμένο Δεκέμβριο εξέφρασε τη βούληση να συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών, που άρχισε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο Νοσοκομείο Βόλου. Η επιθυμία της και μόνο έφερε έντονη ικανοποίηση στη διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αλλωστε η Ιουλία Νησιώτου – Μαντέλου υπηρετούσε στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μέχρι το 2000. Ολοι έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για την επιστημονική της κατάρτιση, την προσήλωσή της στην παιδιατρική και τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης Κλινικής στο Αχιλλοπούλειο.

«Ηταν πραγματικά ευχής έργο αυτό που έγινε. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αρωγούς τέτοιους επιστήμονες», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ιωάννης Ντόκος.

Η συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής άναψε πράσινο φως, αποδεχόμενη το αίτημα για εξωπανεπιστημιακή απασχόληση της κ. Νησιώτου – Μαντέλου, παιδιάτρου, για την ενίσχυση του εμβολιαστικού κέντρου παιδιών του Νοσοκομείου Βόλου. Ετσι η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας φόρεσε την άσπρη ποδιά και συμμετέχει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Η απόφασή της αποτελεί πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση, όπως σχολιάζουν οι συνάδελφοί της γιατροί στο Αχιλλοπούλειο.

Η Ιουλία Νησιώτου – Μαντέλου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Γενετική του Ανθρώπου από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Lyon I, διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική και υπηρέτησε στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου μέχρι το 2000. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από το 1992 στο Τμήμα Νηπιαγωγών, το Τμήμα Ιατρικής, και, από το 2002 μέχρι σήμερα, ως μέλος ΔΕΠ του ΠΤΕΑ.

Επίσης διδάσκει στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΠΤΕΑ και στο ΠΜΣ Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2019 η Συνέλευση του Τμήματος της ανέθεσε τη διεύθυνση του Εργαστηρίου Νευροψυχολογίας του Παιδιού.

Ενθαρρυντικά τα ποσοστά εμβολιασμού παιδιών

Τα μηνύματα πάντως από την πορεία των εμβολιασμών στα μικρά παιδιά, 5 έως 11 χρόνων, στο Παιδιατρικό Εμβολιαστικό Κέντρο Παιδιών στο Αχιλλοπούλειο είναι ενθαρρυντικά. Σε έναν μήνα λειτουργίας έχουν πραγματοποιηθεί 2.297 εμβολιασμοί. Υπολογίζεται ότι σε καθημερινή βάση εμβολιάζονται από 100 έως 150 παιδιά.

Οι γονείς δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει σε μεγάλο βαθμό πως κίνηση κλειδί που θωρακίζει τα παιδιά από τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της νόσησης από κορονοϊό είναι η πιο καθοριστική για την αναχαίτιση της πανδημίας, συνιστάται από την επιστημονική κοινότητα και δεν είναι άλλη από τον εμβολιασμό των παιδιών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου