ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίστηκε χθες στο ΜΟΔ η δίκη Κοντούλη με την εξέταση 8 μαρτύρων

συνεχίστηκε-χθες-στο-μοδ-η-δίκη-κοντού-170010

Μέχρι το 2008 έδινε σημεία ζωής, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, η 70χρονη μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου Μαριάννα – Εριέττα Κοντούλη, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την Αμαλιάπολη Αλμυρού.

Χθες συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας η δίκη επιχειρηματία από τη Μαγνησία που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με αφορμή την εξαφάνιση της 70χρονης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε έως τις 18:15 εξετάστηκαν συνολικά 8 μάρτυρες.

Εντύπωση προκάλεσαν στη δίκη οι καταθέσεις γυναίκας εμπόρου και επαγγελματία, ο οποίος ασχολείται με ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η έμπορος εξεταζόμενη ως μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε δύο φορές την Κοντούλη σε διαστήματα που υποτίθεται ότι αγνοούταν. Τη συνάντησε το 2004 σε κηδεία, όπως είπε στο δικαστήριο, ενώ το 2008 την επισκέφτηκε η ίδια η εξαφανισθείσα στο μαγαζί της.

Παράλληλα, ο επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων είπε ότι είδε για τελευταία φορά την αγνοούμενη το 2008, όταν τον επισκέφτηκε η εξαφανισθείσα. Ενδιαφερόταν να ανοίξει σχολή χορού και ήθελε να τον συμβουλευτεί, είπε εξεταζόμενος στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια η δίκη διακόπηκε για τις 22 Φεβρουαρίου. Θα συνεχιστεί με την ανάγνωση εγγράφων και την απολογία του κατηγορούμενου. Το αίτημα της υπεράσπισης να εξεταστεί το σύνολο των μαρτύρων της υπόθεσης μεταξύ των οποίων και μάρτυρα που είχε καταγγείλει ψευδώς ότι η αγνοούμενη είχε θαφτεί σε ξωκλήσι στην Αμαλιάπολη, απορρίφτηκε χωρίς το δικαστήριο να γνωστοποιήσει το σκεπτικό του.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου