ΤΟΠΙΚΑ

Χαριστική βολή για δικηγόρους η νέα φορολογική μεταρρύθμιση

χαριστική-βολή-για-δικηγόρους-η-νέα-φο-169497
Πρόταση για άμεση σύγκληση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Αν. Βολιώτης.

Αφορμή, όπως εξηγεί, στάθηκε η προ ημερών δήλωση του προέδρου της Ολομέλειας Ι. Αδαμόπουλου, με την οποία επεσήμανε ότι είναι σε εξέλιξη η στοχοποίηση των ελευθέρων επαγγελματιών και ειδικότερα των δικηγόρων από την Πολιτεία, μέσω της σχεδιαζόμενης νέας φορολογικής μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τον κ. Βολιώτη, εφόσον επιβεβαιωθούν οι «διαρρεόμενες» πληροφορίες θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τη συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου τονίζει ότι ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η παρατηρούμενη «κινητικότητα» στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης των Δικηγόρων, ιδιαίτερα στο σκέλος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής τους.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που θα αποτυπώνουν όχι απλά την αντίθεση του Δικηγορικού Σώματος στις σχεδιαζόμενες σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της Πολιτείας, αλλά περαιτέρω (θα αποτυπώνουν) τις προτάσεις του Σώματος στα εν λόγω κομβικά ζητήματα.
Τις απόψεις του μεταφέρει στον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με επιστολή, επισημαίνοντας ότι «η διαμόρφωση σχετικών προτάσεων προβάλλει επιτακτική, στο πλαίσιο της όποιας διαβούλευσης με την Πολιτεία, σηματοδοτεί δε την ανάγκη απαγκίστρωσης του Σώματος από ξεπερασμένες συνδικαλιστικές πρακτικές, που εξαντλούν τη «δυναμική» τους στην στείρα άρνηση των θέσεων της Πολιτείας».
Στην επιστολή του προς τον κ. Αδαμόπουλο επισημαίνει και πάλι ότι η άμεση σύγκληση της Ολομέλειας, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα συγκεκριμένα ζητήματα, παρίσταται άκρως επιτακτική ενόψει των ελάχιστων χρονικών περιθωρίων που προδιαγράφουν οι σχεδιαζόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Πολιτείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου